• Αρχική
  • Κοινωνικό Αντάμωμα
  • Δυτική Ελλάδα: Ξεκινά την λειτουργία του το Γραφείο συνηγορίας για την προάσπιση των δικαιωμάτων χρονίως ασθενών και των φροντιστών τους από το e-ΤΑΛΩΣ
Γιατρός που αγγίζει το χέρι ασθενούς τρίτης ηλικίας (φωτογραφία κοντινό στα χέρια)
Πηγή Εικόνας: frodizo.gr

Μια σημαντική πρωτοβουλία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προάσπιση των δικαιωμάτων ασθενών και των οικογενειακών φροντιστών τους στο χώρο της υγείας έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του αυτές τις μέρες.

Το Κοινωφελές Σωματείο ΦΡΟΝΤΙΖΩ σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Συνηγορίας για την προάσπιση δικαιωμάτων στο χώρο της υγείας, στα πλαίσια του έργου με τίτλο «e-TAΛΩΣ: Μηχανισμοί συνηγορίας ηλικιωμένων ασθενών με χρόνιες παθήσεις και των φροντιστών τους», με χρηματοδότηση του προγράμματος Active citizens fund.

Το έργο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, ενδυνάμωση, δικτύωση, συμβολή στην λήψη αποφάσεων των ηλικιωμένων με χρόνια νοσήματα και συλλόγων ασθενών που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανία), συμπεριλαμβανομένων απομακρυσμένων περιοχών όπου τα εν λόγω προβλήματα είναι ακόμα πιο έντονα.

Μια από τις πιο καινοτόμες δράσεις του έργου e-ΤΑΛΩΣ είναι η λειτουργία του Γραφείου Συνηγορίας το οποίο θα δέχεται αιτήματα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Συλλόγων Ασθενών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και κοινωνικής πρόνοιας δημιουργώντας μηχανισμούς επαγγελματικής συνηγορίας (με τη συνδρομή δικηγόρου, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού) για εισαγωγή προς συζήτηση των θεμάτων απευθείας σε αρμόδιο Όργανο του φορέα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Τα αιτήματα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα https://frodizo.gr/grafeio-sinigorias/ είτε αποστέλλονται με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση του γραφείου.

Το γραφείο συνηγορίας θα είναι ανοιχτό για το κοινό και θα δέχεται αιτήματα, κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και ώρες 13:00-15:00, στην διεύθυνση: Φαναρίου 25-Πάτρα ΤΚ 26226.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610240242.

Email: info@frodizo.gr

Το έργο «e-TAΛΩΣ: Μηχανισμοί συνηγορίας ηλικιωμένων ασθενών με χρόνιες παθήσεις και των φροντιστών τους» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία-«ΦΡΟΝΤΙΖΩ» και εταίρο το Ελληνικό Δίκτυο

Καταγμάτων Ευθραυστότητας-FFN GR

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Πηγή: www.pelop.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή