Δύο χέρια που το ένα φοράει βραχιόλι με νοηματική και το άλλο δαχτυλίδι με braille

Το eshop www.dots.gr απόκτησε επιτέλους μπάρα Προσβασιμότητας για άτομα με μειωμένη όραση! Ήταν μια προτεραιότητα τεράστια που εκκρεμούσε και πρόσφατα έγινε πραγματικότητα.

Η Ευγενία Μαόφη σχεδιάζει κοσμήματα και αξεσουάρ που φέρουν μηνύματα πάνω σε αυτά χαραγμένα στη γραφή Braille και τη Νοηματική γλώσσα.

Γιατί η μόδα έχει την δύναμη να περνά σημαντικά μηνύματα, να ταράξει τα νερά, να μας ευαισθητοποιήσει και να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας.

Γιατί όλοι είμαστε ίσοι, αρκεί να αποδεχτούμε την διαφορετικότητά μας και να σεβαστούμε ο ένας τα δικαιώματα του άλλου.

Γιατί ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αποδοχή της, συμβάλλουν στη δημιουργία κοινωνιών που χαρακτηρίζονται από ιδέες ισότητας, αλληλοσεβασμού και δίκαιης μεταχείρισης. Και μόνο οι παραπάνω αξίες διαμορφώνουν πολιτισμένες κοινωνίες.

Επομένως όλοι οφείλουμε να συνδράμουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Να αντιστεκόμαστε στον ρατσισμό και να αποδεχόμαστε τον συνάνθρωπο ανεξάρτητα από το IQ του, την ηλικία του, το φύλο του , τη φυλή του , το χρώμα του, τα χαρακτηριστικά ή τις προτιμήσεις του.

«Αυτό που θέλω να βλέπω, μέρα με τη μέρα, είναι τα Dots. Art for all να βάζουν ένα μικρό λιθαράκι στην αλλαγή του κόσμου τούτου… κι οι άνθρωποι που αισθάνονται διαφορετικοί να νιώθουν επιτέλους αποδεκτοί. Συνδυάζοντας τη minimal αισθητική με το κοινωνικό μήνυμα, θέλω τα Dots. Art for all να συμβάλλουν στην κοινωνική ευαισθητοποίηση, στην προσβασιμότητα και να δίνουν λίγη χαρά στον καθένα που τα αγοράζει.».

Γιατί, δε μας κάνουν τα κοσμήματα ευτυχισμένους, μπορεί όμως να μας κάνει ο τρόπος σκέψης και η δράση μας. Μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους το νόημα που δίνουμε στο στυλ και στη ζωή μας!

φωτογραφία από διάφορα χειροποίητα κοσμήματα στη νοηματική και σε γραφή braille

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή