Άτομο που γράφει σε οθόνη λάπτοπ. Η οθόνη αναγράφει "crisis management plan"

Υπεύθυνη: Νίκη Δαλιανά, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας MSc- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας πρόσφατα και την ανάγκη για υλική αλλά και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, που ήδη ήταν μεγαλύτερη λόγω της πανδημίας, η Α.Μ.Κ.Ε. “Με Άλλα Μάτια” διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση Κρίσεων- Ακολουθώντας το Μοντέλο RAPID». Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με την κοινωνική και συναισθηματική υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει κάποιος στους συνανθρώπους του, έπειτα από μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η προσφορά βοήθειας και υποστήριξης δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τη βοήθεια των επαγγελματικών ψυχικής υγείας, αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να αποφορτίσει το άτομο, να γίνει μία πρώτη αξιολόγηση των αναγκών και η διευκόλυνση πρόσβασης σε υπηρεσίες υποστήριξης και φροντίδας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το RAPID PFA Model του Johns Hopkins, ένα μοντέλο παροχής βοήθειας από άτομα που δεν είναι επαγγελματικές ψυχικής υγείας και δεν έχουν συγκεκριμένη εκπαίδευση, μετά από μαζικές φυσικές καταστροφές.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω zoom και απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μάθουν πως μπορούν να προσφέρουν μία πρώτη υποστήριξη και φροντίδα σε κάποιον που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να τον βοηθήσουν να λάβει την κατάλληλη βοήθεια.

Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες

Ημέρα Διεξαγωγής: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί αρχές Οκτωβρίου, σε μέρα που θα καθοριστεί ανάλογα με τις συμμετοχές.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση συμμετοχής

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο ndaliana@meallamatia.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή