λογότυπο "Σημεία Στήριξης" και λογότυπο "ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια"

Η Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια», στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης»*, ανακοινώνει την έναρξη πιλοτικού προγράμματος εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στη χρήση υπολογιστών και smartphones σε άτομα με πρόβλημα όρασης.

20 άτομα από όλη την Ελλάδα με όρεξη να ανακαλύψουν τον κόσμο της τεχνολογίας χωρίς περιορισμούς θα εκπαιδευτούν στη βασική λειτουργία Η/Υ και smartphones με σκοπό τη βελτίωση της χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή. Κάποιοι από τους εκπαιδευτές, που θα υλοποιήσουν τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα, είναι και οι ίδιοι άτομα με πρόβλημα όρασης.

Το βασικό πακέτο εκπαίδευσης 16 ωρών θα παρέχεται σε κάθε ωφελούμενο/-η δωρεάν. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί μία e-βιβλιοθήκη με εκπαιδευτικά videos και άρθρα για όλες και όλους, που θα παρέχει εκπαιδευτικές κατευθύνσεις σε βασικές ψηφιακές λειτουργίες. Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί online help desk για επαγγελματίες στο χώρο της Πληροφορικής, ως προσπάθεια εξειδίκευσής τους στις προσβάσιμες εφαρμογές και τεχνολογίες.

Η Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2018, σαν συνέχεια του μοναδικού, πλήρως προσβάσιμου σε κάθε χρήστη, ειδησεογραφικού portal meallamatia.gr.

Βασικοί σκοποί της είναι:

  • παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες
  • θεσμική/εταιρική συμβουλευτική προσβασιμότητας
  • υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσβασιμότητας και εξοικείωσης με την αναπηρία
  • λειτουργία της διαδικτυακής πύλης κοινωνικής ενημέρωσης meallamatia.gr
  • πανελλαδική διοργάνωση βιωματικής δράσης «Δείπνο στο Σκοτάδι»

Με τη συγκεκριμένη δράση έχει ως απώτερο σκοπό την εξοικείωση των ατόμων με προβλήματα όρασης με την τεχνολογία προσδοκώντας την περαιτέρω κοινωνική ένταξη, αυτονομία και ενδυνάμωση τους στον επαγγελματικό στίβο, ενώ ανοίγει θέσεις απασχόλησης για ΑμεΑ στους κόλπους της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο info@meallamatia.gr
—————–
*Η Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, το Costas M. Lemos Foundation και το Ίδρυμα Μποδοσάκη”

λογότυπο "Σημεία Στήριξης"

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

2 comments on “Δωρεάν μαθήματα στις νέες τεχνολογίες για άτομα με προβλήματα όρασης

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή