νεαρά χέρια κρατάνε χέρια ηλικιωμένου ανθρώπου

Το κοινωνικό portal  meallamatia.gr  αναλαμβάνει  την  πρωτοβουλία πραγματοποίησης προληπτικού ελέγχου διαταραχών μνήμης και νοητικών λειτουργιών σε άτομα με προβλήματα όρασης άνω των 60 ετών.  Εξασφαλίσαμε  την συνεργασία της  Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Α’ Νευρολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ (καθηγήτρια κα Μ. Τσολάκη), και της  Alzheimer Hellas.

Η εξέταση  περιλαμβάνει  νευροψυχολογική αξιολόγηση, Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, βιοχημικό έλεγχο και νευρολογική  αξιολόγηση.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Το ωφέλιμο της διαδικασίας συνίσταται στα εξής:

  • Δημιουργείται σημείο εκκίνησης για περιοδικούς προληπτικούς ελέγχους των νοητικών λειτουργιών καθώς στόχος μας είναι να γίνει κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να ελέγχουμε τις νοητικές μας λειτουργίες όπως ελέγχουμε περιοδικά το σάκχαρο, την χοληστερίνη ή την καρδιακή μας λειτουργία.
  • Οι εξεταζόμενοι χωρίς διαταραχές θα δημιουργήσουν ένα σημείο αναφοράς (ιατρικό φάκελο) των νοητικών λειτουργιών. Σημαντικότατη πληροφορία για τον κλινικό που θα αναλάβει την παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας όσων στο μέλλον αντιμετωπίσουν αντίστοιχο πρόβλημα.
  • Καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός και θεραπευτική παρέμβαση στα,  δυνητικά αναστρέψιμα, αίτια που δημιουργούν ελλείμματα προσομοιάζοντα ανοϊκών διαταραχών (αναιμία, έλλειψη βιταμίνης Β12, έλλειψη φολικού οξέως, κατάθλιψη κλπ).
  • Οι εξεταζόμενοι που πάσχουν από άνοια μπορούν να έχουν ιατρική παρακολούθηση και να συμμετέχουν σε προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης στα Κέντρα Ημέρας ενώ υποστηρικτική βοήθεια μπορούν να λαμβάνουν και οι περιθάλποντες.

Προϋποθέσεις:

  • Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν να έχουν πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω την τελευταία πενταετία.
  • Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται  στα  Κέντρα Αντιμετώπισης  «Αγ. Ιωάννης»  και «Αγ. Ελένη» της Alzheimer Hellas στην Θεσσαλονίκη.

Τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού και περισσότερες διευκρινήσεις: 2310810411- 2310351451

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή