Λογότυπο dogs voice

Τι είναι η Dogs’ Voice

Το Dogs’ Voice είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζει 87 φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας και διαχείρισης αστικής πανίδας στην τοπική αυτοδιοίκηση και διοργανώνει προγράμματα επιδοτούμενων στειρώσεων για πολίτες χαμηλών εισοδημάτων που επιθυμούν να στειρώσουν το κατοικίδιο τους καθώς και αδέσποτων ζώων με στοχευμένες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.

Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015 με την μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και αποστολή του είναι η μείωση του πληθυσμού αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα και η καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας αναφορικά με τα ζώα και τα δικαιώματα τους.

Αποστολή του οργανισμού Dogs’ Voice είναι μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, με πολίτες που σέβονται τα ζώα και τα δικαιώματα τους.

Το έργο της Dogs’ Voice ως τώρα:

1. Στήριξη 87φιλοζωικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα με παροχή ξηράς τροφής, φαρμάκων, εθελοντών και έκτακτης χρηματοδότησης.
1. Δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες μέσω της πλατφόρμας www.dogsvoice.gr
2. Σχεδιασμός τεχνολογίας και εφαρμογή προγραμμάτων προστασίας αστικής πανίδας για την τοπική αυτοδιοίκηση www.strayvoice.org και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία
3. Νομική υποστήριξη πολιτών, δήμων και φιλοζωικών οργανώσεων αναφορικά με καταγγελίες κακοποίησης ζώων.
4. Ενημερωτικές καμπάνιες υπεύθυνης κηδεμονίας κατοικίδιων.
5. Σχεδιασμός πανελλαδικού προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς με υποστήριξη ιδιωτών χορηγών.
6. Αποστολές στειρώσεων αδέσποτων ζώων σε μικρές επαρχιακές κοινότητες.

Από την στιγμή της ίδρυσης του, τον Μάρτιο του 2015, ο οργανισμός :

1. Συνεργάζεται επιτυχώς με 4 Δήμους της Αττικής προτείνοντας παραμετροποιημένες λύσεις για τον κάθε Δήμο χωριστά, εξελίσσοντας και σχεδιάζοντας βέλτιστες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης για την αστική πανίδα.

2. Έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία ζωοφιλικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενημερώνοντας πάνω από 2.300 παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε συνεργασία με την ομάδα Ζω. Ε.Σ. το πρόγραμμα της οποίας έχει λάβει έγκριση από το Υπ. Παιδείας.

3. Έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων αγγελιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στη χώρα, με περισσότερες από 1.100οργανικές υιοθεσίες να έχουν πραγματοποιηθεί από την πλατφόρμα υιοθεσιών του οργανισμού.

4. Έχει πραγματοποιήσει 4 καμπάνιες crowd-funding από την πλατφόρμα του “Θέλω να προσφέρω”, συγκεντρώνοντας σε λιγότερο από 24 ώρες το απαραίτητο κατά περίπτωση ποσό για την κάλυψη έκτακτων χειρουργείων αδέσποτων σκύλων από δωρεές ιδιωτών.

5. Έχει προσφέρει περισσότερα από 5.000 κιλά ξηράς τροφής σε καταφύγια αδέσποτων ζώων όλη την Ελλάδα.

6. Ήταν η μοναδική οργάνωση που συντόνισε και διαχειρίστηκε την κρίση με τα πλημμυροπαθή ζώα στη Δ. Αττική τον Νοέμβριο του 2017 εξασφαλίζοντας τροφές, φιλοξενίες και υιοθεσίες για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής ενώ ήταν η κεντρική οργάνωση για τη διαχείριση των πυρόπληκτων ζώων σε Κινέτα και Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018.

Η Dogs’ Voice σχεδιάζει και εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας και διαχείρισης αστικής πανίδας για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Άξονες του Προγράμματος

♦ Ψηφιοποίηση μητρώου αδέσποτων ζώων με αναλυτική καρτέλα ανά ζώο, η οποία περιλαμβάνει πλήρες και αναλυτικό προφίλ του ζώου, συμπεριλαμβανομένης και αξιολόγησης συμπεριφοράς του ζώου με σκοπό την στοχευμένη προώθηση του σε υιοθεσία.

♦ Ψηφιοποίηση μητρώου δηλώσεων ηλεκτρονικής σήμανσης δεσποζόμενων ζώων: Δυνατότητα όπως οι δημότες δηλώσουν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας στο Δήμο τον αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης του κατοικίδιου τους (υποχρέωση που πηγάζει από τον ν.4039/2012).

♦ Προώθηση αδέσποτων μικρών ζώων σε υπεύθυνες υιοθεσίες και συμβουλευτική υποστήριξη της αρμόδιας πενταμελούς επιτροπής του Δήμου.

♦ Οργάνωση προγράμματος επιδοτούμενων στειρώσεων αδέσποτων ζώων και δεσποζόμενων ζώων για ιδιοκτήτες θηλυκών σκύλων που ανήκουν στα χαμηλά εισοδήματα με σύμπραξη ιδιωτών χορηγών.

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Δήμου

♦ Ηλεκτρονική Φόρμα Δημότη και τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης Δημότη-Διασύνδεση με ψηφιακό portal εξυπηρέτησης Δημοτών: Μέσα από τη φόρμα δημότη οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνουν το Δήμο σε θέματα που αφορούν αδέσποτα ζώα, να λαμβάνουν πληροφορίες για το πρόγραμμα εμβολιασμού και στειρώσεων του Δήμου, να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης και να λαμβάνουν δωρεάν νομική συμβουλευτική υποστήριξη, να δηλώνουν απώλεια ζώου ή να αιτούνται την υιοθεσία ζώου που ανήκει στον Δήμο.

♦ Πλατφόρμα διαχείρισης αστικής πανίδας, συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων, σύνταξη ετήσιας αναφοράς: Ο δήμος αποκτά το δικό του τεχνολογικό εργαλείο διαχείρισης πληθυσμού αστικής πανίδας και με συγκεκριμένους δείκτες μπορεί σε πραγματικό χρόνο να πάρει στοχευμένη και αναλυτική πληροφόρηση για τα ζώα που διαβιώνουν εντός των ορίων του και τα επίπεδα ευζωίας τους.

♦ Ο Δήμος αποκτά και το δικό του micro- site για την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τα ζώα, τις ενεργές αγγελίες ζώων προς υιοθεσία, προγράμματα που αφορούν στα ζώα συντροφιάς το οποίο διασυνδέεται με τον κεντρικό ιστότοπο του Δήμου.

♦ Ενημερωτικές καμπάνιες αναφορικά με το σεβασμό στα ζώα σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: Η Dogs’Voice θα οργανώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, με θέμα το σεβασμό στα ζώα, την ορθή προσέγγιση αδέσποτων ζώων και της κατανόηση της φύσης των ζώων με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την αστική πανίδα.

♦ Ενημερωτική καμπάνια αναφορικά με την υπεύθυνη κηδεμονία κατοικίδιων: Παράλληλα θα δημιουργηθεί και ψηφιακή καμπάνια στον ιστότοπο του Δήμου καθώς και στη μοναδική σελίδα του Δήμου.

3 σκύλοι

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο