Ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που διπλώνουν και συσκευάζουν πλυμένες πετσέτες

Το Πλυντήριο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ-Συκεών

Μία ξεχωριστή ομάδα ανθρώπων παραλαμβάνει καθημερινά εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες τα… άπλυτά μας και τα παραδίδει καθαρά.

Πρόκειται για τους ωφελούμενους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ Συκεών) που απασχολούνται στην υπηρεσία του πλυντηρίου του Κέντρου. Υπηρεσία που τα τελευταία 27 χρόνια εμπιστεύονται καθημερινά, νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις.

Τα μέλη της ομάδας αποτελούν κρίκους σε μια αλυσίδα ζωής και προσφοράς, την οποία εμπιστεύονται οι πολυάριθμοι πελάτες τους, κάποιοι από τους οποίους εξέφρασαν στο περιοδικό του δήμου Νεάπολης-Συκεών «Εκτός Των Τειχών» (Τεύχος 171, Μάρτιος 2023), τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους.

Αυτή είναι η «αχτύπητη» ομάδα

Ο Στέλιος, η Σόνια, ο Αντώνης, η Χρυσούλα, η Τζένη, ο Γιάννης, η Άννα, ο Κωνσταντίνος, είναι η βασική ομάδα ενηλίκων που «τρέχει» την υπηρεσία πλυντηρίου του ΚΔΑΠ ΜΕΑ –Συκεών με υπεύθυνη του Κέντρου την Ολυμπία Δαλδογιάννη.

Μιλώντας στο «ΕτΤ» αναφέρουν λεπτομέρειες για το πόστο που καθημερινά αναλαμβάνουν σε αυτόν τον «κρίκο». Ανάλογα με τις επιλογές του πελάτη ακολουθούν την αντίστοιχη διαδικασία για το πλύσιμο, το στέγνωμα και το σιδέρωμα τόσο των ειδών ρουχισμού όσο και των σκεπασμάτων, των λευκών ειδών κτλ.

«Το Πλυντήριο ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1996 και διανύει τον 27ο χρόνο της ζωής του! Από το 2011 αποτελεί υπηρεσία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Συκεών των ατόμων με αναπηρίες και η πορεία του κρίνεται θετική με απτά αποτελέσματα», αναφέρει η προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της ΚΕΥΝΣ Κατερίνα Ζαγρή.

Τα μέλη της ομάδας έχουν δημιουργήσει μία φιλική παρέα, μία μεγάλη οικογένεια, μέσα στην οποία όλοι και όλες κατακτούν καθημερινά ένα στόχο, εξελίσσοντας τους εαυτούς τους. Τα βήματα που έχουν κάνει είναι εντυπωσιακά. Όλη η ομάδα συνεργάζεται αρμονικά με τα μέλη της να προσφέρουν ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στην εργασία που κάθε φορά διεκπεραιώνουν.

Σημαντικό έργο για τους ανθρώπους με αναπηρία

«Μέλημά μας διαχρονικά ήταν η κοινωνική ένταξη και ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων με αναπηρίες και των οικογενειών τους στο βαθμό που ως Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε να παρέμβουμε, να διεκδικήσουμε και να διαμορφώσουμε συνθήκες συμπερίληψης και ισότητας για όλους τους δημότες και κατοίκους μας. Η λειτουργία της υπηρεσίας του πλυντηρίου στο πλαίσιο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Συκεών αποτελεί απτό παράδειγμα ότι η διαρκής προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων αποδίδει. Ο καθημερινός αγώνας των ωφελούμενων και των οικογενειών τους έχει τη συμπαράστασή μας στην πράξη και αυτό λειτουργεί ανακουφιστικά ειδικά στους γονείς των ΑμΕΑ, όπως μας λένε συχνά οι ίδιοι», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης δηλώνει υπερήφανος «για τους εργαζόμενους οι οποίοι για περισσότερα από 25 χρόνια παρέχουν συστηματικά σημαντικό κοινωνικό, ψυχολογικό και υποστηρικτικό έργο στους ανθρώπους με αναπηρία. Είναι σε μεγάλο βαθμό δικό τους έργο η συνεργασία με τα Άτομα με Αναπηρία καθώς και τα αξιοθαύμαστα αποτελέσματα του Πλυντηρίου που αποδεικνύουν ότι εφόσον υπάρχει η κατάλληλη στήριξη όλα είναι εφικτά».

Ευχαριστημένοι πελάτες

Στο περιοδικό του δήμου μίλησαν και πελάτες της υπηρεσίας του πλυντηρίου, οι οποίοι σταθερά εμπιστεύονται τη δομή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Συκεών. Γνωστοί επαγγελματίες κομμωτές όπως ο Διονύσης Νικοπολίδης και ο Γιάννης Παπαπασχάλης εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την εξυπηρέτηση. Μιλούν για συνέπεια και συστηματική δουλειά και κάνουν λόγο για άψογο αποτέλεσμα. Υπογραμμίζουν παράλληλα το γεγονός ότι η εργασία αυτή αποτελεί αποτέλεσμα κόπου από άτομα με αναπηρία και εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους.

Απόρροια μάλιστα της πολύχρονης συνεργασίας πολλών επιχειρηματιών με την υπηρεσία του πλυντηρίου είναι και οι προσωπικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί. Ενδεικτικό είναι ότι στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα μαζί με την παράδοση της παραγγελίας οι πελάτες παραλαμβάνουν και δωράκια, κυρίως χειροτεχνίες των ωφελούμενων τις οποίες δημιουργούν οι ίδιοι στο Εργαστήριο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Το Πλυντήριο της δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ-Συκεών προτιμούν και πολλοί ιδιώτες, τόσο κάτοικοι της περιοχής όσο και γειτονικών δήμων που το εμπιστεύονται για τον καθαρισμό ιματισμού και λευκών ειδών.

Μεταξύ των σταθερών πελατών του πλυντηρίου του ΚΔΑΠ ΜΕΑ εκτός από επιχειρήσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του κέντρου είναι το παιδικό Κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το Γυμναστήριο του ΑΠΘ.

Πηγή:myportal.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή