• Αρχική
  • Εκλογές
  • Δήμητρα – Μιμή Γκασούκα | Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου με την παράταξη “Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου”
Βράδυ σε φωτισμένο υπαίθριο χώρο στέκεται μπροστά στο φακό μια ανάπηρη γυναίκα(η υποψήφια Δήμητρα-Μιμή Γκασούκα) με το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο της. Είναι χαμογελαστή, έχει κοντά μαλλιά και φοράει πορτοκάλι πουκαμίσα, παντελόνα με χρωματιστά μοτίβα και πέδιλα. Στο βάθος μπροστά από δέντρα υπάρχει ένα παγκάκι και ένας στύλος με αναπηρικό σήμα

Δήμητρα – Μιμή Γκασούκα | Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου με την παράταξη “Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου”, με Υποψήφιο δήμαρχο τον Σίμο Ρούσσο.

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Δήμητρα – Μιμή Γκασούκα και ζω στο Χαλάνδρι από το 1975. Ο πατέρας μου Σωτήρης ήταν δικηγόρος, η μητέρα μου Νίκη Καμπακάκη είναι συνταξιούχος Νηπιαγωγός και ο αδελφός μου Γεράσιμος (Μάκης) επίσης δικηγόρος, όλοι ενεργοί στην κοινωνική ζωή του Χαλανδρίου.

Είμαι Κοινωνική Λειτουργός και κατέχω Msc στην “Εργασιακή Αποκατάσταση Ατόμων με Αναπηρία”. Έχω ασχοληθεί με τη δραματοθεραπεία και την αφήγηση παραμυθιών. Εργάστηκα ως εργασιακή σύμβουλος στον ΟΑΕΔ Αγίας Παρασκευής, ως κοινωνική λειτουργός και υποστηρίκτρια εργασίας στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», για νέους και νέες με νοητική βλάβη, και ως Κοινωνική Λειτουργός στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου Κρήτης, με κύριο αντικείμενο τις εισαγγελικές έρευνες, την υιοθεσία (τεκνοθεσία) και την αναδοχή, ενώ παράλληλα ήμουν επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Κρήτης (σημερινού ΕΛΜΕΠΑ).

Λόγω πολλαπλής σκλήρυνσης έχω κινητική βλάβη και μετακινούμαι με ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο. Δραστηριοποιούμαι ποικιλοτρόπως στον αναπηρικό χώρο επί σειρά ετών (ενδεικτικά αναφέρω: οργανωτική υπεύθυνη στο Τμήμα Αναπηρικής Πολτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συν-διαχειρίστρια στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Ανάπηρες γυναίκες»).

Με την ψήφο εμπιστοσύνης σας είμαι δημοτική σύμβουλος στο Χαλάνδρι από τον Σεπτέμβριο του 2021. Η εμπειρία μου αυτή με έφερε πιο κοντά στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχω αναπτύξει δράσεις που αφορούν τη συμμετοχή των αναπήρων ως ισότιμων μελών της κοινότητας και τη συμπερίληψή τους στον σχεδιασμό έργων, δράσεων και παρεμβάσεων (για σχολεία, πεζοδρόμια, λεωφορεία κ.ά.). Επίσης, κατέθεσα «Σχέδιο δράσης για την προστασία ανάπηρων, εμποδιζόμενων και μοναχικών ατόμων σε περίπτωση φυσικής καταστροφής (σεισμού/ πυρκαγιάς/ πλημμύρας) του Δήμου Χαλανδρίου», που ψηφίστηκε ομόφωνα. Συνέγραψα ενημερωτικά άρθρα σχετικά με την αναπηρία, τα οποία αναρτήθηκαν στο site του Δήμου μας και σε τοπικές εφημερίδες. Είμαι μέλος της Επιστημονικής- Συντονιστικής επιτροπής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Χαλανδρίου που λειτουργεί από το 2022.Μέσω του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου οργάνωσα και συντόνισα τη διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Αναπηρία, στερεότυπα, προκαταλήψεις και αφηγηματικές ιστορίες». Σε συνεργασία με το τμήμα Παιδείας του Δήμου ξεκίνησα τη διαδραστική αφήγηση με τίτλο «Γνωριμία με την αναπηρία» για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων. Φυσικά, τα κοινωνικά θέματα, η εκπροσώπηση των γυναικών στη διοίκηση, τα θέματα ισότητας και ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι προτεραιότητα για εμένα και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης μου.

Θέτω για δεύτερη φορά την υποψηφιότητά μου ως δημοτικής συμβούλου με την παράταξη του Δημάρχου των έργων και της αλληλεγγύης, Σίμου Ρούσσου, στον συνδυασμό «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με τους πολίτες του Χαλανδρίου», ώστε να μου δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσω τις δράσεις της κοινωνικής αφύπνισης σε θέματα αναπηρίας, έχοντας πια καταλήξει ότι αποτελούν προπύργιο για την επίτευξη της συμπερίληψης, της ισότιμης μεταχείρισης και της δημοκρατίας για όλες, όλους και όλα.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

📞 6977623144

📧 dimitragas@gmail.com

📲 Facebook: @dimitramimi.gasouka

Δύο συνεχόμενα τραπέζια που η κάτω πλευρά τους είναι καμπυλωτή. Το αριστερό τραπέζιο, που είναι περίπου το 1/3 του πλάτους της κάρτας, είναι κίτρινο και μέσα σε αυτό με μπλε γράμματα είναι γραμμένο "αντίΣΤαΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ ΤΟΥ ΧαΛαΝΔΡΙΟΥ" . Στο δεξί τραπέζιο, που καταλαμβάνει τα υπόλοιπα 2/3 της κάρτας, είναι μωβ και μέσα σε αυτό είναι γραμμένο με άσπρα γράμματα "ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ" και από κάτω με κίτρινα γράμματα "ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ"

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή