Κάμερα σε τρίποδο που βιντεοσκοπεί

Η ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια, με επίγνωση της μεγαλύτερης από ποτέ ανάγκης για ψηφιακή προσβασιμότητα και με πολυετή εμπειρία στον χώρο αυτό, δημιουργεί για εσάς προσβάσιμα βίντεο με στόχο την προώθηση του έργου και των υπηρεσιών σας, αλλά και για την ισότιμη, διαφημιστική προσέλκυση του αναπηρικού, καταναλωτικού κοινού.

Τι σημαίνει όμως προσβάσιμο βίντεο; 

Σημαίνει ότι η πληροφορία που παρέχεται οπτικοακουστικά μπορεί να γίνει αντιληπτή ακόμα και από άτομα με οπτική ή ακουστική βλάβη, χάρη σε συγκεκριμένες τεχνικές προσθήκες. Για παράδειγμα, για άτομα κωφά ή βαρήκοα, αυτό περιλαμβάνει την παροχή εξειδικευμένου υποτιτλισμού και μπορεί να συνοδεύεται από διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Για άτομα τυφλά ή με απώλεια όρασης, απαιτείται ενσωμάτωση ακουστικής περιγραφής, ενώ η εξειδικευμένη αφήγηση (σπικάζ) εξυπηρετεί τα περισσότερα άτομα ασχέτως βλάβης, καθιστώντας τα βίντεο πιο κατανοητά. Πέρα από τις προσθήκες των συγκεκριμένων λειτουργιών, η δημιουργία ενός προσβάσιμου βίντεο συνεπάγεται μέριμνα από τα αρχικά στάδια της διαδικασίας: η σκηνοθεσία και η λήψη των πλάνων πραγματοποιείται με γνώμονα την ομαλή ενσωμάτωση της ΕΝΓ στο τελικό βίντεο.

Η βιντεοσκόπηση πραγματοποιείται με υπερσύγχρονο, επαγγελματικό εξοπλισμό, ενώ στα γυρίσματα περιλαμβάνονται επιπλέον πλάνα εξωτερικών χώρων (“σφήνες”) για ένα υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Το βίντεο μπορεί να σχεδιαστεί σε διαφορετικά format, ανάλογα τις ανάγκες του φορέα σας:

 • Οδοιπορικό σε δομή-υπηρεσία με σενάριο εξυπηρέτησης κοινού
 • Συνεντεύξεις με τα μέλη της ομάδας σας, με ανάδειξη του εκάστοτε επιμέρους ρόλου
 • Παρουσίαση έργου (π.χ. πρωτοβουλία προσβασιμοτητας) με αφήγηση
 • Συνδυασμός όλων των παραπάνω

Τεχνικές Πληροφορίες

 1. Υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής έως 4k 50fps. Παραδοτέα μπορεί να είναι:
  🔸 Μεγάλο βίντεο 16:9 (landscape) σε ανάλυση 4k ή FHD
  🔸 Επιμέρους μικρά βίντεο 16:9 (landscape) ή 9:16 (portrait) για χρήση σε Stories, TikTok κλπ., ως σύντομα trailer/teaser του μεγάλου βίντεο
 2. Παροχή μουσικής υπόκρουσης για χρήση εντός του βίντεο (χαλί)
 3. Διευθέτηση του ζητήματος των πνευματικών δικαιωμάτων μέσω της χρήσης υλικού με πληρωμένες άδειες

💡 Στο πλαίσιο των σχετικών συνεργασιών μας, ακολουθεί διάχυση αυτών στο εξειδικευμένο μας κοινό μέσω της δυναμικής μας ιστοσελίδας meallamatia.gr, με πάνω από 211.000 μοναδικούς χρήστες για το 2021 και εξίσου δυναμικά social media.

⭐ Ενδεικτικά Έργα

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή