λογότυπο windows και cd

Οι παρακάτω οδηγίες έχουν προσαρμοστεί και απευθύνονται σε χειριστές Η/Υ με προβλήματα όρασης

Στα Windows 10, όταν δεν έχουμε κάποιο πρόγραμμα δημιουργίας CD / Dvd εγκατεστημένο, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να δημιουργήσουμε Cd δεδομένων, όπως με αρχεία mp3, doc κλπ.

Μπορούμε να ακολουθήσουμε τα επόμενα βήματα:

1. Μπαίνουμε στον φάκελο όπου υπάρχουν τα αρχεία και οι υποφάκελοι που θέλουμε να αντιγράψουμε. Επιλέγουμε αυτά που θέλουμε χρησιμοποιώντας τους τρόπους επιλογής με πληκτρολόγιο και μπορούμε να κάνουμε ένα από τα παρακάτω:

a. Πατάμε το Application key, με το κάτω βέλος πηγαίνουμε στην εντολή Αποστολή προς. Κατόπιν πατάμε δεξιό βέλος και με το κάτω βέλος πηγαίνουμε στην επιλογή Μονάδα Cd και πατάμε Enter. Αμέσως εμφανίζεται μια καρτέλα με την ετικέτα του Cd, που συνήθως είναι η ημερομηνία, την οποία μπορούμε να αλλάξουμε. Εδώ λοιπόν είτε αλλάξουμε την ετικέτα είτε όχι, απλά πατάμε Enter.

b. Έχοντας επιλέξει αυτά που θέλουμε, πατάμε τον συνδυασμο Ctrl + C για αντιγραφή. Κατόπιν πάμε μέσα από την Εξερεύνηση στην Μονάδα Cd και πατάμε Enter. Αμέσως εμφανίζεται μια καρτέλα με την προτεινόμενη ετικέτα που είναι η τρέχουσα ημερομηνία, την οποία μπορούμε αλλάξουμε αν θέλουμε και πατάμε Enter. Έχοντας ήδη μπει στην Μονάδα Cd, πατάμε τον συνδυασμό Ctrl + V για επικόλληση.

2. Μπορούμε να επαναλάβουμε την διαδικασία επιλογής και άλλων αρχείων από άλλους φακέλους και να προστεθούν στα προς εγγραφή στοιχεία, όπως περιγράψουμε προηγουμένως.

3. Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία της επιλογής, μεταβαίνουμε στην Μονάδα Cd και πατάμε το Application key. Με το κάτω βέλος πηγαίνουμε στην εντολή Εγγραφή στον δίσκο και πατάμε enter.

4. Εάν έχουμε επιλέξει αρχεία ήχου προς εγγραφή εμφανίζεται μια καρτέλα όπου με το κάτω βέλος επιλέγουμε αν θέλουμε να δημιουργήσουμε Cd για στερεοφωνικό ή Cd δεδομένων. Επιλέγουμε το δεύτερο και πατάμε Enter. Αν δεν έχουμε επιλέξει αρχεία ήχου, δεν εμφανίζεται αυτή η καρτέλα.

5. Ξεκινάει η εγγραφή. Όταν τελειώσει πατάμε το Tab και μόλις ακούσουμε Τέλος πατάμε Enter.

Σχετικά με τον συντάκτη

Εκπαιδευτής Η/Υ για άτομα με πρόβλημα όρασης.

One comment for “Δημιουργία cd δεδομένων στα Windows 10

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή