• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Διεξήχθη στα Χανιά το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ’ Αρωγή»
Μπάνερ από το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας "Επ' Αρωγή"

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης διοργάνωσε για 11η χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ’ Αρωγή» στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2022 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά με θέμα «Διαστάσεις, Δομές και Πρόσωπα της Φροντίδας», με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας και δια ζώσης παρακολούθησης και ταυτόχρονη διαδικτυακή αναμετάδοση (live streaming), μέσω του eparogi.pronoianet.gr.

Το Συνέδριο «Επ’ Αρωγή» τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και, επιπλέον, για το έτος 2022 διεξήχθει σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Απευθυνόταν στο σύνολο των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας της χώρας, σε πολιτειακούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, στην πανεπιστημιακή κοινότητα, σε επιστήμονες του χώρου της πρόνοιας, καθώς και σε ενεργά μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ευαισθητοποίηση για ζητήματα που αφορούν το χώρο της κοινωνικής πρόνοιας, η επικαιροποίηση των επιστημονικών πρακτικών και η ανάδειξη των πολιτειακών παρεμβάσεων στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στον ευάλωτο πληθυσμό, σε πεδία όπως η Αποϊδρυματοποίηση, η Παιδική Προστασία, η Υιοθεσία και Αναδοχή, η Προστασία Ατόμων Τρίτης Ηλικίας και Ατόμων με Αναπηρία.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από το Συνέδριο προτάθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της οργάνωσης των στρατηγικών και των πρακτικών οι οποίες αφορούν στην κοινωνική πολιτική του τομέα αρμοδιότητάς του.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν πλήθος από ερευνητές και φορείς που έχουν ως αντικείμενό τους την κοινωνική πρόνοια, την υγεία και την ψυχοκοινωνική φροντίδα, την κοινωνική εργασία, την κοινωνιολογία και τη βιοηθική, την κοινοτική ανάπτυξη και τις νέες τεχνολογίες που δύνανται να αξιοποιηθούν στον προνοιακό τομέα.

Το διήμερο ξεκίνησε με ομιλίες της Υφυπουργού Εργασίας κας Δόμνας Μιχαιλίδου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Γεώργιου Σταμάτη, καθώς και της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης κας Μαρίας Δαμανάκη.

Οι εισηγητές του συνεδρίου άγγιξαν τους 70 με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, επιστημονικές συζητήσεις και παράλληλα workshops.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επ΄ Αρωγή μέσω των κάτωθι ηλεκτρονικών συνδέσμων :

⇒ Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 : https://www.youtube.com/watch?v=sL-G5mBwY18

⇒ Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022 : https://www.youtube.com/watch?v=Vy8n_LUUw4k

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή