• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Διάλεξη στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
 

Ο Ακαδημιάρχης Μανώλης Δασκαλάκης με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τον Βαγγέλη Αυγουλά, τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα και άλλους αξιωματικούς

Διάλεξη στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ομιλητής ήταν ο εκ γενετής τυφλός κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, δικηγόρος και πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Με Άλλα Μάτια»

Σύντομο χαιρετισμό απηύθηναν ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3-12-2021), οι δόκιμοι Υπαστυνόμοι της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάλεξη με θέμα: «Ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ΑμεΑ. Τα δικαιώματα και τα προβλήματα τους».

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 2-12-2021, ομιλητής – διαλέκτης ήταν ο εκ γενετής τυφλός κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, δικηγόρος και πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Με Άλλα Μάτια», η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ευπαθείς ομάδες και στις οικογένειες αυτών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες ενισχύοντας την κοινωνική ένταξη των ανάπηρων ατόμων, στους ενδεικνυόμενους τρόπους επικοινωνίας με όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, στη συμβολή των σκύλων –οδηγών τυφλών, στην ορθή ορολογία που πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τις συνδιαλλαγές με ανάπηρους πολίτες καθώς και στο ιστορικής σημασίας Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αναπηρία για την ισότιμη αντιμετώπιση των αναπήρων πολιτών.

Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους, καταδεικνύοντας την ανάγκη για ίση μεταχείριση από τους λοιπούς πολίτες, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος ανέπτυξε τις δράσεις του Υπουργείου αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με την αναπηρία και αντιμετώπισής της από αυτό, ως μέρος μίας ανθρώπινης κατάστασης, που δικαιούται αναγνώρισης και σεβασμού.

Την εν λόγω εκδήλωση παρακολούθησαν ενενήντα (90) δόκιμοι Υπαστυνόμοι από τα τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη της Σχολής Αξιωματικών, λόγω τήρησης των μέτρων πρόληψης από τη διασπορά της covid-19, καθώς επίσης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου-Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας και οι Διοικητές των σχολών Εθνικής Ασφάλειας και Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιτάσσουν οι τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες.

Μανώλης Δασκαλάκης, Βαγγέλης Αυγυολάς, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Κωνσταντίνος Τσουβάλας,

Πηγή: www.astynomia.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή