Επαγγελματικό ταξίδι ή ταξίδι αναψυχής;

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε δικαίωμα να ταξιδεύουμε και πολλές φορές η διαμονή μας σε ένα ξενοδοχείο, hostel, ξενώνα κτλ. είναι απαραίτητη.

Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα ένας εκπαιδευμένος σκύλος οδηγός, ο οποίος συνοδεύει 24 ώρες το 24ωρό ένα άτομο με οπτική βλάβη, επιτρέπεται —βάσει νόμου— να μπαίνει παντού;

Σίγουρα δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά μπορούν να γίνουν περισσότεροι!

❗️ Οι νόμοι υπάρχουν, εφαρμόζονται και η αποφυγή δικαστηρίων είναι, σαφώς, ωφέλιμη για όλους κι όλες.

Η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια»* παλεύει καθημερινά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δίνει φωνή σε όσα άτομα δεν ακούγονται. Με στόχο έναν πιο συμπεριληπτικό τουρισμό παρακινεί τους ξενοδόχους της Ελλάδος να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται για τη σωστή εξυπηρέτηση των ανάπηρων ατόμων. Ταυτόχρονα, σας καλούμε να κάνετε εγγραφή στην παρακάτω φόρμα αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στα καταλύματά σας είναι ευπρόσδεκτοι οι άνθρωποι με πρόβλημα όρασης και οι πιστοποιημένα σκύλοι οδηγοί τους, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

Η παρούσα πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια του μνημονίου της ΑΜΚΕ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Έτσι, μέχρι όλοι να γίνουμε έννομοι και συμπεριληπτικοί ώστε η κοινωνία μας να έχει αυτόν τον κοινό παρονομαστή, θα καταρτιστεί και θα δημοσιευτεί η λίστα με τα καταλύματα που ο καθένας και η καθεμία από εμάς θα μπορεί να επισκεφθεί χωρίς προβληματισμούς και εμπόδια, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα ευχάριστο ταξίδι.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί!

✏️ ΕΓΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΣΑΣ ΕΔΩ

*Η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» ιδρύθηκε το 2018 από μία ομάδα ανάπηρων νέων με απώτερο σκοπό να διεκδικήσουν ενεργά συμπερίληψη και προσβασιμότητα. Υλοποιήθηκε ως συνέχεια του πλήρως προσβάσιμου, ειδησεογραφικού portal meallamatia.gr, με όραμα την εξάλειψη της υποεκπροσώπησης των ανάπηρων ατόμων στον δημόσιο λόγο. Λειτουργεί με τη γνωμοδοτική υποστήριξη focus group ανάπηρων ατόμων και εξειδικευμένων επιστημόνων, ώστε όλες τις οι υπηρεσίες να παρέχονται με την έγκριση των τελικών χρηστών.

Υλοποιεί ποικιλία προγραμμάτων σε 3 πυλώνες:

  • εκπαίδευση επιχειρήσεων σε στρατηγικές συμπερίληψης & παροχή συμβουλευτικής
  • κατάρριψη στερεοτύπων & προαγωγή συμπερίληψης στα σχολεία με άδεια από το ΥΠΑΙΘ
  • εκπαίδευση στην εξυπηρέτηση αναπήρων & εμποδιζόμενων ατόμων για τη διεκδίκηση ενός πιο «Ανθρώπινου Οργανισμού»

Αριθμοί

  • Το meallamatia.gr διαθέτει πάνω από 211.000 μοναδικούς χρήστες και εξίσου δυναμικά social media, όπως το Facebook όπου οι followers ξεπερνάνε τους 24.000.
  • Υλοποιεί την καμπάνια #SpeakUp με πρωταγωνιστές ανάπηρα άτομα σε σύντομα βίντεο, η οποία συγκεντρώνει πάνω από 10 εκατομμύρια προβολές.
  • Από τον Σεπτέμβριο του 2017 έχει υλοποιήσει δωρεάν 300 εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολικό πλαίσιο, στα οποία συμμετείχαν 24.000 μαθητές και μαθήτριες.
  • Τα τελευταία 2 χρόνια έχει σχεδιάσει & συντονίσει περισσότερα από 60 custom-made training & consulting προγράμματα για εταιρείες, φορείς και Δήμους εκπαιδεύοντας πάνω από 6.000 εργοδότες, εργαζόμενους και εργαζόμενες πάνω στην αναπηρία, στην προσβασιμότητα και στη συμπερίληψη.

 Συνεργασίες μεταξύ άλλων

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή