Η Catrin Pugh διαφημίζει κραγιόν της AVON

Η AVON σπάει τα στερεότυπα

Μια αμερικάνικη εταιρεία καλλυντικών, η AVON Cosmetics, από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, δημιούργησε μια διαφημιστική καμπάνια για τα προϊόντα της που «έσπασε» όλα τα στερεότυπα και στην κυριολεξία «έσπασε κόκκαλα» . Μια διαφημιστική καμπάνια εκατομμυρίων δολαρίων βασισμένη σε ένα κορίτσι το σώμα του οποίου έχει εγκαύματα στο 96% είναι μια πραγματικά σοκαριστική και άνευ προηγουμένου πρωτοβουλία που ανεξάρτητα από την εμπορική της αποδοτικότητα στέλνει σ΄όλο τον κόσμο, σε εκατομμύρια γυναίκες και νεαρές κοπέλες που παραμορφώθηκαν σε δυστυχήματα το μήνυμα ότι «Υπάρχει Ζωή Για Όλες».

Η Catrin Pugh είδε την ζωή της να αλλάζει μέσα σε μία στιγμή. Το 2013 είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στις Γαλλικές Άλπεις όταν το λεωφορείο όπου επέβαινε τράκαρε και έπιασε φωτιά. Το μόνο που έμεινε άθικτο πάνω της ήταν οι σόλες των παπουτσιών της.

Το τρομακτικό τροχαίο της άφησε εγκαύματα σε όλο της το σώμα. Κατάφερε όμως να επιβιώσει και να γράψει μια καινούρια σελίδα στη ζωή της. Έγινε το πρώτο μοντέλο της Avon με ορατή διαφορά καθώς το 96% του σώματός της καλύφθηκε με εγκαύματα από τη φωτιά. Η 25χρονη είναι το πρόσωπο της καμπάνιας «True Nudes» μαζί με άλλα άτομα με διαφορετικότητα. Η Avon είναι η πρώτη «φίρμα ομορφιάς» που δεν δίστασε να λανσάρει μια σειρά καλλυντικών με τίτλο «Changing Faces» για να περιλάβει περισσότερα μοντέλα με διαφορετικότητα στις καμπάνιες της και να αντιμετωπίσει το στίγμα του να είσαι και να δείχνεις διαφορετικός.

Έρευνα

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την έρευνα της Avon που ανέφερε ότι το 80% των γυναικών αισθάνονται πίεση από τα ΜΜΕ να είναι τέλειες ενώ το 40% δεν μπορεί να ταυτιστεί με τις γυναίκες που προβάλλονται στις διαφημίσεις. Η έρευνα βρήκε ακόμη ότι το 60% των γυναικών νιώθουν πίεση να φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ομορφιάς. Η Avon, μάλιστα, ανακοίνωσε μια παγκόσμια πρωτοβουλία για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που κρατούν τις γυναίκες από το να πετύχουν.

Σκοπός της είναι να βελτιώσουν τη ζωή 100.000.000 γυναικών κάθε χρόνο και η Catrin Pugh είναι μία από αυτές.

«Το να είσαι μέλος της καμπάνιας ομορφιάς που προκαλεί τα παραδοσιακά πρότυπα και το στίγμα γύρω από το να δείχνεις διαφορετικός είναι αναζωογονητικό», εξηγεί η Catrin.

«Ελπίζω να ανοίξει τα μάτια των ανθρώπων στην ομορφιά και στην βιομηχανία της μόδας και της κοινωνίας γενικά, που θα προασπίζει μια ευρεία ποικιλία από role models, ειδικά για τους νέους».

Με λίγα λόγια, η Catrin ελπίζει να εμπνεύσει τους άλλους να αγκαλιάσουν και να αποδεχτούν την εμφάνισή τους, όποια κι αν είναι αυτή.

Πηγή : Διεθνή και Ελληνικά ΜΜΕ= www.bovary.g- Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη

Catrin Pugh με μαγιό φαίνεται το σώμα της με τα εγκαύματα και με ρούχα Catrin Pugh το πρόσωπό της τον πρώτο καιρό μετά το ατύχημα και σήμερα Catrin Pugh

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή