Ομαδική φωτογραφία στα εγκαίνια της στέγης. 10 άτομα μπροστά σε τραπεζάκι όπου υπάρχει ακουμπισμένο νερό, εικόνα και βασιλικός για τον αγιασμό.

Φιλανθρωπικό Σωματείο Aurora

Τη δεύτερη στέγη φιλοξενίας στην Πάτρα, για συνανθρώπους μας που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, εγκαινίασε το φιλανθρωπικό σωματείο «Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα», στο πλαίσιο της αποστολής του να παράσχει έμπρακτη και ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα. Στην τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024, στο Ρίο της Πάτρας, παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι  κ.κ. Νεκτάριος Φαρμάκης Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Αχαΐας, Άννα Αλμπάνη Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Άννα Μαστοράκου Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Δημήτρης Μπάκος Διοικητής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος Παθολογικής  Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Με όραμα να συμβάλει στην προσπάθεια να καταστούν η λευχαιμία και άλλες αιματολογικές νόσοι απολύτως ιάσιμες, η Aurora στοχεύει παράλληλα στη βελτίωση της φροντίδας που παρέχεται στους ασθενείς στην Ελλάδα και στην υποστήριξη όσων αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια. Συχνά, το κόστος της απομάκρυνσης από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μεταβούν σε κάποιο από τα τρία μεταμοσχευτικά κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα, αποτελεί σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει την απόφαση των ασθενών για το αν θα υποβληθούν σε θεραπεία.

Στο πλαίσιο αυτό, το σωματείο υλοποιεί στεγαστικό πρόγραμμα, που παρέχει σε ασθενείς με χαμηλό εισόδημα, φιλοξενία κοντά στο κέντρο μεταμοσχεύσεων που λαμβάνουν τη θεραπεία τους. Σε συνέχεια του πρώτου σπιτιού που εγκαινίασε στην Πάτρα το 2022 και ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση, η Aurora επεκτείνει το στεγαστικό της πρόγραμμάα παρέχοντας πλέον συνολικά 4 στέγες, σε Αθήνα και Πάτρα. Η νέα στέγη φιλοξενίας που εγκαινιάστηκε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας για τους ασθενείς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο και μπορεί να φιλοξενήσει έναν ακόμη ασθενή μαζί με το συνοδό του, σε συνθήκες ιδανικές, δίνοντάς του τη δυνατότητα να επικεντρωθεί σε αυτό που είναι σημαντικό: να θεραπευθεί.

Ο Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του φιλανθρωπικού σωματείου Aurora, κ. Clemente Pinedo, δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, εγκαινιάσαμε το δεύτερο σπίτι φιλοξενίας της Aurora στην Πάτρα, προκειμένου να βοηθήσουμε έμπρακτα συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους που μάχονται με τη νόσο της λευχαιμίας. Στόχος μας είναι οι ασθενείς, κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, να μην αντιμετωπίζουν το συχνά δυσβάστακτο κόστος της απομάκρυνσης για μεγάλο διάστημα από την κατοικία τους, ώστε να μπορέσουν να επικεντρωθούν στη θεραπεία και τη φροντίδα της υγείας τους».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε:

«Βρεθήκαμε σήμερα στα εγκαίνια του νέου σπιτιού φιλοξενίας για τους αιματολογικούς ασθενείς, που δημιούργησε στο Ρίο η οργάνωση AURORA, χάρη στις οικογένειες Δαυίδ και Pinedo, που μετέτρεψαν τον πόνο τους σε δύναμη προσφοράς. Μία πράξη τεράστιας αξίας για την κοινωνία μας, που υλοποιήθηκε με το μεγαλείο της σεμνότητας και της άδολης αγάπης για τον συνάνθρωπο. Έχουμε ανάγκη από τέτοια έργα και κυρίως από τέτοια παραδείγματα προς μίμηση. Θερμά συγχαρητήρια!».

Οι στέγες του φιλανθρωπικού σωματείου παρέχουν δωρεάν διαμονή σε συνδυασμό με μια σειρά από υπηρεσίες που βοηθούν τους ασθενείς, όπως δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες, καθαρισμό των σπιτιών και επίδομα αγοράς τροφίμων. Παράλληλα, η Aurora συνεχίζει να αγωνίζεται ανυποχώρητα για τους ασθενείς με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές νόσους, ενισχύοντας τα ειδικευμένα ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα της ογκοαιματολογίας.

Πηγή: www.iatronet.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή