Η αφίσα της εμφάνισης των Coldplay στην Αθήνα. Στα αριστερά στιγμιότυπο από συναυλία της μπάντας με τον Chris Martin να πηδά στον αέρα και τους μουσικούς να τον πλαισιώνουν γύρω του. Στα δεξιά οι λεπτομέρειες για τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα με σημείωση "sold out" πάνω από τις ανακοινωμένες ημερομηνίες.

Η πιο πολυαναμενόμενη συναυλία του καλοκαιριού είναι πραγματικότητα!

Οι Coldplay εμφανίζονται στο ΟΑΚΑ στις 8 και 9 Ιουνίου!

Μην το χάσετε!

Μετά από πολλή αγωνία σχετικά με τα επίπεδα στατικής επάρκειας των στεγάστρων του Σταδίου, το ΟΑΚΑ θα βρίσκεται τελικά σε θέση να φιλοξενήσει τη μεγάλη βρετανική μπάντα σε μία συναυλία τεράστιων τεχνικών απαιτήσεων. Με τα έργα συντήρησης του Σταδίου να τρέχουν σε ασύλληπτους ρυθμούς, οι Coldplay θα μπορέσουν να επισκεφτούν επιτέλους την Αθήνα χαρίζοντας στο κοινό τους μια διπλή εμφάνιση, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μπάντα από το εξωτερικό.

Επιπλέον, με μία δέσμευση προς την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη, προσφέρουν σε κάθε τους εμφάνιση συγκεκριμένες παροχές που καταστούν τις συναυλίες τους ένα ευχάριστο μουσικό γεγονός για όλα τα μέλη του κοινού.

Συγκεκριμένα οι διοργανωτές αναφέρουν:

 • Βοηθάμε στην ευκολότερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση για τα άτομα με οπτική, ακουστική και κινητική αναπηρία.
 • Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος στις κερκίδες του σταδίου.
 • Κωφά και βαρήκοα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να νιώσουν τις δονήσεις της μουσικής, μέσω των Subpacks -ηλεκτρικών γιλέκων– τα οποία θα τους προσφερθούν δωρεάν.
 • Κατά τη διάρκεια του live θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
 • Πριν την έναρξη της συναυλίας, θα πραγματοποιηθεί touch tour. Τυφλά ή άτομα με μειωμένη όραση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια απτική ξενάγηση τόσο στη σκηνή όσο και στο backstage.
 • Σε μία από τις πιο κεντρικές εισόδους του σταδίου, θα λειτουργεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος. Ένα άνετο, ήσυχο δωμάτιο, στο οποίο όποιος και όποια θέλει, μπορεί εκεί να ηρεμεί και να απομονωθεί από ήχους και πολυκοσμία.

Γιατί γίνεται τόσος χαμός με τους Coldplay;

Οι συναυλίες των Coldplay είναι μοναδικές και όχι μόνο λόγω της απίστευτης σκηνικής τους ενέργειας. Έχουμε μεγαλώσει βλέποντας τόσο πολλά συγκροτήματα να περιοδεύουν στον κόσμο σε διαφορετικά είδη σκηνών. Κάποια στιγμή, υπήρχαν τρισδιάστατες σκηνές ή πλωτές σκηνές. Ωστόσο, με τους Coldplay, περιμένετε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα. Όταν πρόκειται για την πλήρη εμπλοκή των θαυμαστών τους, οι Coldplay κάνουν το κάτι παραπάνω για να το διασφαλίσουν.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

 • μια «Κινητική Πίστα Χορού» (Kinetic Dance Floor) στην οποία οι οπαδοί μπορούν να χορέψουν για να παράγουν ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία της παράστασης. Φαντάζεστε να παρακολουθείτε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες και χορεύοντας στα κομμάτια τους να φροντίζετε παράλληλα τον πλανήτη;
 • μια καταπληκτική επίδειξη πυροτεχνημάτων – σήμα κατατεθέν των συναυλιών των Coldplay
 • στατικά ποδήλατα για να κάνετε πετάλι και να παράγετε ενέργεια για την τροφοδοσία της συναυλίας στην οποία βρίσκεστε. Έτσι, αν δεν είστε καλός χορευτής, μην ανησυχείτε, μπορείτε επίσης να συμμετέχετε και να συμβάλετε στο να γίνει η γη πιο πράσινη μέσω της ενέργειας που παράγετε από το ποδήλατο.

Στιγμιότυπο από συναυλία των Coldplay όπου τα μέλη της μπάντας ίσα που φαίνονται πίσω από χιλιάδες λευκές λωρίδες που ίπτανται στον χώρο και τέμνουν τη σκηνή απ'άκρη σ' άκρη και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η συναυλία στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, οι φήμες λένε πως θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά φωτεινά βραχιολάκια με τεχνολογίας συγχρονισμού μεγάλης εμβέλειας. Πέρα από τους φακούς των τηλεφώνων, οι Coldplay χρησιμοποιούν τα «PixMob Hand Bands» για να συνδεθούν με τους θαυμαστές τους. Συνήθως, οι επισκέπτες των συναυλιών παίρνουν από ένα και οι Coldplay χρησιμοποιούν ένα κεντρικό σύστημα για τον συγχρονισμό των βραχιολιών με την performance τους.

Μερικές φορές, κατά τη διάρκεια του «Music of the Spheres World Tour», οι Coldplay χρησιμοποιούν το ίδιο κεντρικό σύστημα για να φωτίζουν κάποιο μέρος του πλήθους, δημιουργώντας ένα σχήμα καρδιάς με τα βραχιολάκια, κάθε φορά που ερμηνεύουν το «Human Heart».

Όταν αυτό συμβεί στην Αθήνα, οι Coldplay θα είναι το πρώτο μουσικό σχήμα που αξιοποιεί τα «PixMob Hand Bands» σε μεγάλη κλίμακα. Έχουν ήδη αναδειχθεί οι πρώτοι που ξεκίνησαν τη χρήση των «Xylobands» σε μεγάλη κλίμακα στον κόσμο.

Η επαφή με το κοινό τους

Σίγουρα όμως εκείνο που κάνει τους Coldplay μοναδικούς και ασυναγώνιστους στις live εμφανίσεις τους είναι τα επίπεδα οικειότητας που χτίζουν με τους θαυμαστές τους. Αφιερώνουν χρόνο στο κοινό τους και δείχνουν με πολλούς τρόπους πως είναι μεγάλη τους χαρά να βρίσκονται ανάμεσα σε τόσο κόσμο. Συνηθισμένες μοναδικές στιγμές στις συναυλίες των Coldplay:

 • Fan time: Η μπάντα διαλέγει ένα μέλος του κοινού να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους στη σκηνή
 • Αλλαγή της λίστας τραγουδιών: Πολλές φορές, στη διάρκεια της συναυλίας μπορεί να αλλάξουν την προγραμματισμένη τους ροή ακολουθώντας την επιθυμία του κοινού και παίζοντας ένα άλλο κομμάτι.
 • Fan verse: Οι Coldplay τραγουδούν ένα κουπλέ και αφήνουν το επόμενο να το τραγουδήσει το κοινό.

Αυτά και άλλα πολλά αναμένουμε με ανυπομονησία στο συναυλιακό φαινόμενο του καλοκαιριού!

Πηγή: www.liminal.eu

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή