Γιατρός με λευκή ρόμπα κρατάει ακτινογραφία και την κοιτάζει

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το νοσοκομείο Άρτας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει οδηγηθεί το Απεικονιστικό εργαστήριο του νοσοκομείου του Άρτας. Οι δύο εναπομεόναντες ακτινολόγοι εφημερεύουν 15 μέρες τον μήνα και οδηγούνται σε κατάρρευση.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και του νοσοκομείου προχώρησε σε “επιστράτευση” γιατρών από το Ακτινολογικό του νοσοκομείου Αγρινίου, θέτοντας και αυτό σε κίνδυνο διάλυσης.

Τι αναφέρεται σε επιστολή ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΗ προς τον υπουργό Υγείας και τις διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείων

Τα παραπάνω καταγγέλλουν η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ), με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και τις διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείων. Αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:

“Εδώ και πολλούς μήνες έχουμε απαιτήσει κατ’ επανάληψη την στελέχωση του Απεικονιστικού εργαστηρίου του νοσοκομείου Άρτας (κλασικό ακτινολογικό, υπερηχοτομογράφος, αξονικός τομογράφος) με προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων Ακτινοδιαγνωστών (ακτινολόγων) γιατρών.

Οι αρμόδιοι (διοίκηση νοσοκομείου Άρτας, διοίκηση 6ης ΥΠΕ, πολιτική ηγεσία υπουργείου Υγείας) δεν έκαναν απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση εξοντώνοντας έτσι τους ελάχιστους εναπομείναντες γιατρούς. Συγκεκριμένα, έχουν απομείνει μόνο 2 (δυο) γιατί μια γιατρός επέλεξε πρόσφατα να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα μην αντέχοντας άλλο την υπερεφημέρευση. Οι 2 εναπομείναντες γιατροί εφημερεύουν από 15 μέρες τον μήνα.

Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι για να συγκαλύψουν αυτές τις σοβαρότατες ευθύνες τους καταφεύγουν τώρα στην γνωστή “συνταγή” των αναγκαστικών μετακινήσεων αντί για προσλήψεις. Δίνουν «εντολές» σε γιατρούς Ακτινολόγους του νοσοκομείου Αγρινίου και του Κ.Υ Αγρινίου να εφημερεύουν στην Άρτα. Έτσι θέτουν σε άμεσο κίνδυνο διάλυσης και το Ακτινολογικό του Αγρινίου: ήδη μία γιατρός υπέβαλλε την παραίτησή της από το ΕΣΥ αρνούμενη την ‘ετσιθελική’ μετακίνηση.

Φτάνει πια με την σκόπιμη υποστελέχωση,  την προχειρότητα, τον αυταρχισμό, τις αναγκαστικές μετακινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του πληθυσμού και της Αιτωλοακαρνανίας και της Άρτας. Να στελεχωθούν και τα δυο νοσοκομεία με μόνιμους γιατρούς. Να αρθούν οι αυταρχικές εντολές μετακίνησης”.

Πηγή: www.iatronet.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή