• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Πρόγραμμα διανομής μαγειρεμένου φαγητού για άπορες οικογένειες ξεκίνησε ο Δήμος Ιλίου
 

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο δήμαρχος Ιλίου ετοιμάζουν τσάντα με τρόφιμα για τα συσσίτια

Πρόγραμμα διανομής μαγειρεμένου, έτοιμου φαγητού ξεκίνησε ο Δήμος Ιλίου εξασφαλίζοντας ένα αξιοπρεπές καθημερινό γεύμα σε άπορες οικογένειες που κατοικούν στην πόλη.

Πέραν των δεκάδων οικογενειών που ενισχύονται κάθε μήνα με τα βασικά είδη διατροφής από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου, υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και να μαγειρέψουν, οπότε σ’ αυτούς πηγαίνει έτοιμο φαγητό καθημερινά κατ’ οίκον το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Επίσης, δικαιούχοι των συσσιτίων είναι και οικογένειες με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα, αφού παρά τις συνεχείς πιέσεις παραμένει χωρίς απάντηση η κοινωνική πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τη ΔΕΗ να πληρώνει ο Δήμος το ελάχιστο απαιτούμενο ρεύμα για την εγγυημένη αξιοπρεπή διαβίωση των απόρων με τη χρήση έξυπνων μετρητών.

Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος μας εξηγεί: “Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ιλίου και η πρώτη βδομάδα ξεκίνησε με περίπου 80 μερίδες. Πρόκειται για πλήρη γεύματα με σαλάτα, κύριο πιάτο, ψωμί και φρούτο ή γλυκό καθημερινά, ενώ συμπληρωματικά δίνεται και κάτι για το βράδυ. Οι υγειονομικές προδιαγραφές πληρούνται και επανελέγχονται συνεχώς. Και το σημαντικότερο είναι ότι έχει προβλεφθεί πλήρες γεύμα και για το Σαββατοκύριακο, εξασφαλίζοντας στους δικαιούχους το αυτονόητο, σίτιση για επτά ημέρες την εβδομάδα.

Το εβδομαδιαίο εδεσματολόγιο προκύπτει από τη συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου με διατροφολόγο και περιλαμβάνει ζυμαρικά, όσπρια, ψάρι και 2-3 φορές την εβδομάδα κρέας (ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα), ενώ με τα λαδερά φαγητά της εβδομάδας προβλέπεται διπλή μερίδα ψωμί και τυρί”.

Το επισιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου έρχεται να συμπληρώσει τις αυξημένες ανάγκες που ικανοποιούν με κοινωνικό σθένος ήδη οι ιεροί ναοί τις περιοχής δύο εκ των οποίων διανέμουν επίσης έτοιμο φαγητό σε περίπου εκατό δικαιούχους κατοίκους του Δήμου.

Αξιέπαινη είναι επίσης η απόφαση της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, οι οποίοι διαθέτουν καθημερινά τις μερίδες που περισσεύουν από τη σίτιση των μαθητών στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου υπέρ των συμπολιτών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή