Παιδιά στα Διαδραστικά Εργαστήρια

Σ.Κ.Ε.Π….Σου μία Κοινωνία όπου όλοι θα αισθάνονται χρήσιμοι!

Ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε στηνΑθήνα το 2008, με σκοπό να δώσει φωνή και βήμα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων και να ευαισθητοποιήσει όσους δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Με στόχο να κάνει οικεία την εικόνα της αναπηρίας, ο Σ.Κ.Ε.Π. λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας, συνδέοντας παιδιά και νέους με αναπηρίες και νέους σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, μαζί με μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Κεντρικός άξονας παραμένει η διαδραστική και βιωματική συνεργασία νέων με αναπηρίες και μαθητών.

Οι δραστηριότητες εστιάζουν σε:

α): Διαδραστικά – βιωματικά εργαστήρια.

β): Βιωματικές παρεμβάσεις σε σχολεία.

Βιωματικές προσεγγίσεις και διαδραστικά εργαστήρια χωρίς επικοινωνιακές κατευθύνσεις εστιάζουν στη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων. Τους επιτρέπουν να προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο και να ξεκλειδώσουν την αμηχανία της πρώτης επαφής με το διαφορετικό, χωρίς προκαταλήψεις και κυρίως χωρίς αποκλεισμούς.

Στις δραστηριότητές μας πρωταγωνιστούν νέοι με αναπηρίες, μαζί με μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η φιλοσοφία μας αντανακλά την απόλυτη ανάγκη για υπερβατικές αντιλήψεις και σύγχρονες νοοτροπίες, με στόχο να βοηθήσει την κοινωνία να γνωρίσει το διαφορετικό, να καταρρίψει προκαταλήψεις και να προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως να αισθάνονται χρήσιμοι.

Ο κοινωνικός αποκλεισμός μπορεί να απαλυνθεί εάν, από πολύ μικρή ηλικία εξοικειώνουμε τα παιδιά στη διαχείριση της “διαφορετικότητας”. Κυρίως μαθαίνοντάς τους να ζουν όλοι ΜΑΖΙ, μοιράζοντας δημιουργικά τη ”μοναδικότητά” τους.

Το να μην είσαι ίδιος δε σημαίνει πως δεν είσαι ίσος. Δε σημαίνει πως σου αφαιρούνται ή σου προστίθενται δικαιώματα. Εξάλλου, ουδέποτε κανείς ισχυρίστηκε πως η διαφορετικότητα απαιτεί το απόλυτο δικαίωμα σε μια ζωή με ισότιμες ευκαιρίες.

Ελάχιστοι όμως από εμάς κάνουν πράξη την ισοτιμία. Όχι πάντα από κακία. Ίσως από αδιαφορία, άγνοια, αμηχανία, ακόμα και φόβο….. Όμως μια πολιτισμένη κοινωνία δεν διαιρείται στους ”μεν” και τους ”δε”. Λειτουργεί ενωτικά και δίκαια, προσφέροντας την ευκαιρία στον καθένα να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο.

 

Στάση ζωής δεν είναι η περιστασιακή εκδήλωση ενδιαφέροντος ή η συνειδησιακή απενεχοποίηση.

Στάση ζωής, είναι μια συνειδητή απόφαση που δίνει υπαρξιακό νόημα στον άνθρωπο.

Αθηνά Κρητικού.

Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Κ.Ε.Π.

www.skep.gr – facebook: ΣΚΕΠ-SKEP – twitter: @skepassociation

 

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή