Πύργος με επιτραπέζια παιχνίδια στο παντοπωλείο που φτάνει ως το ταβάνι

 Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το Σάββατο 15 Δεκέμβρη η προσέλευση του κόσμου στο Δημαρχείο Ιλίου και οι δωρεές παιχνιδιών, για να χαμογελάσουν αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα παιδικά πρόσωπα! Η προσπάθεια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού ο χώρος του κοινωνικού παντοπωλείου γέμισε ασφυκτικά έως και την είσοδο και σωροί παιχνιδιών παρέμειναν να κατακλύζουν και άλλους χώρους του Δημαρχείου!

Από τις 9 το πρωί γονείς με τα παιδιά τους προσέρχονταν και δώριζαν παιχνίδια μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, ενώ πολλοί έδωσαν χρήματα αντί μνημόσυνου ή από το κουτσουρεμένο δώρο των Χριστουγέννων και αγόρασαν καινούρια παιχνίδια, δώρα για τα παιδιά που χωρίς να φταίνε δε ζουν σήμερα στις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης που τους αξίζουν.

Ως αργά το απόγευμα του Σαββάτου, εθελοντές και εργαζόμενοι του Δήμου ξεδιάλεγαν τις προσφορές και ταξινομούσαν τα παιχνίδια ανά φύλο και ηλικία, για να δοθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες με ανήλικα τέκνα την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, μαζί με πάνω από 7 τόνους τρόφιμα στο πλαίσιο της μηνιαίας ενίσχυσης απόρων οικογενειών από την Κοινωνική Υπηρεσία εν όψει των εορτών.

Παιδιά εργαζομένων της Κοινωνικής Υπηρεσίας ήταν από το πρωί μικροί εθελοντές πλάι στους γονείς τους, αφού η σημερινή συλλογή παιχνιδιών ήθελε αδιαμφισβήτητα και τις γνώσεις των «ειδικών» για να πετύχει!

Πολλοί σύλλογοι γονέων κινητοποίησαν τους μαθητές στα σχολεία τους και οργάνωσαν κατά κύματα τις προσφορές, αφού τα παιδιά που θα ενισχυθούν παράλληλα με τις δωρεές του Δήμου σε διάφορα ιδρύματα θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 200, σε μια συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» που εγγυάται τα ποιοτικά αποτελέσματα της δράσης.

Εμπνευστής της ιδέας ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ενώ από το πρωί την πρωτοποριακή αυτή δράση συντόνιζε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δεν ξεχώριζε και πολύ από τα παιδιά!

«Τι 24ων ετών τι 4ων, όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Η παιδική ηλικία συμβαδίζει με την αγνότητα και την αθωότητα και με τέτοιες πρωτοβουλίες έχουμε καθήκον να τη θωρακίζουμε», δήλωσε ο κ. Αυγουλάς μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 18 Δεκέμβρη το πρωί στο Δημαρχείο Ιλίου, παράλληλα με τα προγράμματα ενίσχυσης, ο Δήμος Ιλίου διεξάγει επίκαιρη ημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνική Πολιτική και Οικονομική Κρίση», αναδεικνύοντας αισιόδοξες προοπτικές αλληλεγγύης για το μέλλον.

 

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή