Ο Βαγγέλης Αυγουλάς συζητά με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για την διαφορετικότητα υπό την αιφίδα του ΣΚΕΠ

Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών και Νέων (ΣΚΕΠ), νέοι με αναπηρίες βρέθηκαν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη και συζήτησαν με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για τη διαφορετικότητα.

Δίπλα στους μαθητές και μετά την πολύ καλή εκπαιδευτική προετοιμασία που είχε προηγηθεί από τους καθηγητές των σχολείων, βρέθηκαν ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας βασικός συνεργάτης του ΣΚΕΠ που βρίσκεται μετά από τροχαίο σε αναπηρικό αμαξίδιο, ο Στέφανος Βούρος που έχει γεννηθεί χωρίς δάχτυλα στα άνω και κάτω άκρα του, καθώς και ο δικηγόρος και Αντιδήμαρχος Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς που έχει γεννηθεί τυφλός.

Γρήγορα και χάρη στα αστεία των ομιλητών έσπασε ο πάγος και τα παιδιά έκαναν ελεύθερα άπειρες ερωτήσεις, προσεγγίζοντας χωρίς φόβο τη διαφορετικότητα και δίνοντας μας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, αφού τέτοιες εκπαιδευτικές δράσεις αποτελούν κοινωνική επένδυση για μια πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση των αυριανών ενεργών πολιτών.

Τη συζήτηση συντόνισαν η Πρόεδρος του ΣΚΕΠ κα Αθηνά Κρητικού και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημοσιογράφος κα Πηνελόπη Γαβρά.

Η συνάντηση αυτή των νέων με και χωρίς κάποια αναπηρία ήταν μόνο η αρχή και ήδη πολλές συζητήσεις μεταξύ τους συνεχίζονται και μέσω του Facebook, ενώ οι δράσεις του ΣΚΕΠ συνεχίζονται καλύπτοντας σχολεία απ’όλη την Ελλάδα.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή