Θεραπεία της κώφωσης

Πιο κοντά στη θεραπεία της κώφωσης!

Ένα βήμα πριν από τη θεραπεία της κώφωσης βρίσκονται οιεπιστήμονες μετά την ανάπτυξη φαρμάκου που διεγείρει τα κύτταρα του έσω ωτός.

Το σκεύασμα, με την κωδική ονομασία LY411575, προκαλεί την αναγέννηση των τριχοειδών κυττάρων του αφτιού, που ανιχνεύουν τους ήχους. Μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατή η αποκατάσταση των κυττάρων, τα οποία πέθαιναν εξαιτίας διάφορων παραγόντων, όπως οι μολύνσεις, η χρήση τοξικών φαρμάκων και η έκθεση σε δυνατή μουσική, με αποτέλεσμα αυτό το είδος κώφωσης να θεωρείται μη αναστρέψιμο.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Άλμπερτ Ετζ, πέτυχαν τη μερική αποκατάσταση της ακοής σε ποντίκια και παρά το γεγονός ότι η έρευνά τους βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αισιοδοξούν ότι θα οδηγήσει σε αποτελεσματικές θεραπείες. Η νέα αυτή θεραπευτική μέθοδος εστιάζει στον επαναπρογραμματισμό των τριχοειδών κυττάρων με την καταστολή της δράσης της πρωτεΐνης «Notch», η οποία δεν επιτρέπει στα βλαστοκύτταρα του κοχλία να μεταμορφωθούν σε νέα τριχοειδή αγγεία.

Π. ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Πηγή: Εφημερίδα «Espresso»

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο