Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Βουλή

Αθήνα, 19.02.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Κοιν. Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Π. Κουρουμπλή, σχετικά με την «ομηρία» των ΑμεΑ στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.

Η κατεδάφιση θεσμών που κατοχυρώνουν τα κοινωνικά δικαιώματα, έχει διαμορφώσει την τελευταία τριετία στο χώρο της αναπηρίας ένα καθεστώς κοινωνικού ολοκαυτώματος.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις απαραίτητες πρόνοιες προχώρησαν σε ρυθμίσεις που αντί να επιλύουν προβλήματα, συσσώρευσαν στα περίφημα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας  (ΚΕΠΑ) περιπτώσεις πάνω από 70.000 αναπήρων προς επανεξέταση.

Όταν σε έναν ανάπηρο η καθυστέρηση επανεξέτασής του δεν οφείλεται στον ίδιο αλλά στην ολιγωρία του κράτους, δεν έχει το δικαίωμα η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία και για οποιοδήποτε λόγο να του διακόπτει τη χορήγηση της πενιχρής αναπηρικής σύνταξης ή επιδόματος αναπηρίας που αποτελεί για την πλειονότητα των αναπήρων το μοναδικό μέσο επιβίωσης.

Η Κυβέρνηση απνευστί πρέπει να φέρει διάταξη στη Βουλή, προκειμένου να επιλυθεί το ως άνω πρόβλημα, δηλαδή να συνεχιστεί η καταβολή των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων μέχρι την ημερομηνία επανεξέτασης των δικαιούχων.

Επιτέλους, ας εφαρμοστεί ο νόμος για την κάρτα αναπηρίας, ώστε να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες αξιολογήσεις αναπήρων συμπολιτών μας με μη αναστρέψιμες ασθένειες. Με τον τρόπο αυτό, θα απαλλαγούν οι ανάπηροι από την ταλαιπωρία και το διασυρμό αλλά και το κράτος από εκατομμύρια εργατοώρες και τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΕΚΜ

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή