• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Δήμος Ιλίου- Δωρεάν χορήγηση όλων των σχολικών ειδών σε άπορα παιδιά όλης της Δυτικής Αθήνας
 

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς στο κοινωνικό παντοπωλείο με τα σχολικά είδη

Χάρη στις ενωμένες δυνάμεις κοινωνικής δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα βρει με γεμάτες τις σχολικές τους τσάντες τα παιδιά των οικονομικά αδυνάμων οικογενειών στο Ίλιον.

Από το Κέντρο Στήριξης Παιδιών και Εφήβων του Χαμόγελου του Παιδιού που λειτουργεί στο Δήμο Ιλίου, περίπου διακόσια παιδιά θα πάρουν μες στην εβδομάδα καινούριες σχολικές τσάντες γεμάτες με τα απαραίτητα τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, χάρτες, χάρακες, μπογιές και τα λοιπά σχολικά ήδη που θα εξοπλίσουν τους μικρούς μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.

Το Κέντρο του οποίου τις λειτουργικές δαπάνες καλύπτει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ιλίου και την επιστημονική εποπτεία και λειτουργία έχει αναλάβει ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», θα εξοπλίσει με τα απαραίτητα σχολικά ήδη συνολικά πάνω από 500 μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο από όλη τη Δυτική Αθήνα, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και χάρη σ’αυτήν την πρωτοβουλία θα απαλλαγούν τον Σεπτέμβρη από ένα κόστος δεκάδων ευρώ που απαιτεί η «δημόσια δωρεάν παιδεία»…

“Οι ωφελούμενοι με ρούχα, τρόφιμα, είδη υπόδησης και οικοσκευής, παιχνίδια, σχολικά και βρεφικά είδη κλπ. Από το Κέντρο Στήριξης και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου ελέγχονται με αυστηρά, αντικειμενικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια πριν ενταχθούν στα προγράμματα ενίσχυσης και γι’αυτούς υπάρχει πλήρες κοινωνικό ιστορικό από κοινωνικούς λειτουργούς με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο και στην αξιοπρέπεια κάθε ωφελούμενου, με προτεραιότητα στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ανθρώπου ιδίως στα ανήλικα παιδιά και τους ηλικιωμένους”, δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Κοινωνική Λειτουργός που συντονίζει τις δράσεις του Κέντρου Στήριξης Οικογενειών για λογαριασμό του Χαμόγελου Του Παιδιού στο Ίλιον, έχει επιλεγεί για τον συντονισμό πανελλαδικά της ενίσχυσης των οικονομικά αδύναμων οικογενειών με σχολικά είδη από όλα τα κέντρα του Οργανισμού, χάρη στην οργάνωση, την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία που επικρατούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και Δομές στο Δήμο Ιλίου.

Την εντατικοποίηση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης με αφετηρία το Ίλιον και για όλη τη Δυτική Αθήνα, κήρυξαν συμβολικά την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης στις 20 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού στο Δημαρχείο της πόλης.

Ενδεικτικά Στοιχεία

Με βάση επίσημα ποσοτικά στοιχεία που έλαβε το «meallamatia» μέσα Αυγούστου 2012, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού υποστηρίζουν μηνιαία με τα βασικά είδη διατροφής 79 οικογένειες με ανήλικα τέκνα που κατοικούν στο Ίλιον, εκ των οποίων: -Στην πλειοψηφία τους τα ετήσια πραγματικά εισοδήματα είναι μηδενικά.

-Στις 30 από τις 79 οικογένειες μεγαλώνει το παιδί μόνο ένας γονιός.
-Συνολικά κάθε μήνα ωφελούνται πάνω από 170 ανήλικα παιδιά από το Δήμο Ιλίου και το Χαμόγελο του Παιδιού μόνο στο Ίλιον.

-Από το Δήμο Ιλίου υποστηρίζονται επίσης άλλες 83 περιπτώσεις (είτε οικογένειες είτε μεμονωμένοι δικαιούχοι) όπου δεν υπάρχει ανήλικο τέκνο.
Από τις 83 οικογένειες που στηρίζει η Κοινωνική Υπηρεσία χωρίς ανήλικα τέκνα, οι 18 είναι ανασφάλιστες και οι 10 έχουν βιβλιάριο απορίας της Πρόνοιας.
Οι υπόλοιποι έχουν ΙΚΑ που στις περισσότερες περιπτώσεις λήγει άμεσα λόγω περιορισμένης κάλυψης των ανέργων, ή ΟΓΑ.

Επαναλαμβάνουμε ότι παρατίθενται ποσοτικά στοιχεία ειλημμένα στα μέσα Αυγούστου 2012 με σεβασμό στο απόρρητο και στα προσωπικά δεδομένα.

Όπως δηλώνει με θλίψη ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, κάθε εβδομάδα αφού εξεταστούν προστίθενται κατά μέσο όρο και 4-5 νέοι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ή στα προγράμματα σίτισης.

Από τις συνολικά 162 προαναφερθείσες οικογένειες:
-πάνω από 30 έχουν ένα τουλάχιστον μέλος με αναπηρία ή κάποια χρόνια πάθηση.
-Στο 70% περίπου αυτών υπάρχει τουλάχιστον μια κάρτα ανεργίας σε μέλος τους.
-Περίπου οι μισές ζουν στο ενοίκιο.

Νίκος Ζενέτος Δήμαρχος Ιλίου:

«ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»!!!

Παρά τις περικοπές των κρατικών επιχορηγήσεων στους δήμους και τα μηδενικά πλέον έσοδα αυτών, «ευθαρσώς» ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος εμμένει στην παραδειγματική ανθρωπιστική του αυτή δήλωση!

«Τόσα χρόνια διοικούσαμε νοικοκυρεμένα, με διαφάνεια παντού, με σύνεση και σεβασμό στην εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και στο δημόσιο πλούτο το Δήμο Ιλίου και μαζεύαμε κάποια χρήματα στην άκρη, όπως κάνει κάθε νοικοκύρης για το σπίτι του, για μια δύσκολη στιγμή. Σήμερα που δεκάδες συνάνθρωποι μας επιβιώνουν δύσκολα και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, ήρθε η ώρα το αποθεματικό των δέκα και πλέον εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου μας να εξαντληθεί στην κοινωνική πολιτική ουσίας, με καθημερινές δράσεις αλληλεγγύης. Τα ΚΑΠΗ, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και Δομές στο Ίλιον είναι σήμερα η πρώτη και μόνη προτεραιότητα μας», συμπληρώνει ο πρωτοπόρος Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, θέση που επανέλαβε δημόσια και στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ για την οικονομική κρίση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατέστη δακτυλοδεικτούμενος από συναδέλφους του σε υπερχρεωμένους δήμους.

Μόνο για το 2012 ο Δήμος Ιλίου

-Έχει δαπανήσει 85.000€ για την αγορά βασικών ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.
-Δημοπρατεί νέο πρόγραμμα σίτισης 115 απόρων και αστέγων κατοίκων του Δήμου καθημερινά για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 ύψους 30.000€.

Κάθε ενδιαφερόμενος να καταθέσει συμβολικά την προσφορά του για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου, μπορεί να απευθύνεται καθημερινά 08:00-15:00 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Νέστορος 101 2ος όροφος, τηλ. Επικοινωνίας 2132030015-019.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή