Ο Σαλβατόρε Τσιμίνο με κολυμβητική φόρμα σε ακτή λίγο πριν ξεκινήσει να κολυμπάει

Ένας νεαρός, ονόματι Σαλβατόρε Τσιμίνο, είχε μια κανονική ζωή μέχρι την ηλικία των 15 ετών. Τότε, έμαθε πως πρέπει να ακρωτηριαστεί για να σώσει τη ζωή του.

Ο 15χρονος Σαλβατόρε υπέφερε από ένα φοβερό οστεοσάρκωμα και για να σώσει τη ζωή του, το πόδι του έπρεπε να ακρωτηριαστεί πολύ πάνω από το γόνατο.

Ιατρική συμβουλή η κολύμβηση

Στην ηλικία των 40 ετών και έπειτα από αμέτρητα σωματικά προβλήματα, άρχισε να κολυμπά με ιατρική συμβουλή. Μέχρι, τότε, ποτέ δεν ήταν μέσα στο νερό.

Στις 15 Ιουλίου 2006 έκανε την πρώτη του διέλευση από το Κάπρι στο Σορέντο κολυμπώντας 22 χιλιόμετρα χωρίς προσθετική βοήθεια. Αμέσως μετά ξεκίνησε την κολύμβηση για να προσελκύσει την προσοχή του κοινού στον κόσμο των ατόμων με ειδικές ανάγκες και τα προβλήματά τους.

«Δεν υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, είμαστε όλοι άνθρωποι»

Μέσα στο 2021 θα κάνει τον κολυμβητικό γύρο της Ιταλίας, για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Θα βρεθεί σε 17 ακτές και θα κολυμπήσει συνολικά 400 χιλιόμετρα.

«Αυτός ο Γύρος Ιταλίας δημιουργήθηκε για να υπενθυμίσει σε ολόκληρη τη χώρα ότι η αναπηρία είναι στην κοινωνία, όχι στους ανθρώπους. Δεν υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, είμαστε όλοι άνθρωποι. Ο κόσμος κατοικείται από ανθρώπους με διαφορετικές ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά και αυτή η ποικιλομορφία αποτελεί πόρο» τονίζει.

«Ας κάνουμε την ένταξη των ατόμων με αναπηρία πραγματική»

Ο Σαλβατόρε από την Καμπανία γεννήθηκε το 1964 και έγινε κολυμβητής στα 41 για λόγους φυσικοθεραπείας.

«Η σπονδυλική μου στήλη δεν μπορούσε να με στηρίξει επειδή είχα μια παλιά συσκευή στο πόδι μου. Ο στόχος είναι να στρέψουμε την προσοχή σε 5 εκατομμύρια άτομα συν τις οικογένειές τους: εμποδίζονται από την έλλειψη εφαρμογής των υφιστάμενων νόμων. Αυτά τα άτομα δεν επιτρέπεται να μην συμμετέχουν στην ενεργό ζωή της χώρας. Ας κάνουμε την ένταξη των ατόμων με αναπηρία πραγματική, ας οικοδομήσουμε μια καλύτερη χρονιά μαζί» τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: www.sputniknews.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή