Η Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Καρίν Ελχαράρ, στο αναπηρικό της αμαξίδιο διανύει κόκκινο διάδρομο από μοκέτα
Πηγή Εικόνας: Η υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Καρίν Ελχαράρ (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Maya Alleruzzo / cnn.gr

Η υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Καρίν Ελχαράρ, δεν κατόρθωσε να συμμετάσχει στην 26η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) στη Γλασκώβη, καθώς ο τρόπος μεταφοράς που της προσφέρθηκε δεν ήταν προσβάσιμος με αναπηρικό αμαξίδιο, όπως ανέφερε η ίδια σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Η Καρίν Ελχαράρ δήλωσε στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 ότι δεν μπόρεσε να φτάσει στους χώρους διεξαγωγής της συνόδου επειδή οι μόνες επιλογές για να τους προσεγγίσει από τον χώρο συγκέντρωσης ήταν να περπατήσει ή να επιβιβαστεί σε λεωφορείο που δεν ήταν κατάλληλο για αναπηρικό αμαξίδιο.

«Ήρθα στην COP26 για να συναντήσω τους ομολόγους μου από όλο τον κόσμο και να προωθήσω τον κοινό μας αγώνα ενάντια στην κλιματική κρίση» έγραψε η Ελχαράρ στο Twitter.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία προωθούν την προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες, το 2021 δεν ανησυχούν για την προσβασιμότητα στις δικές τους εκδηλώσεις» επισήμανε.

Η υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ προσέθεσε ότι ελπίζει να βρεθεί λύση μέχρι αύριο, Τρίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ εγκάλεσε τους διοργανωτές της διάσκεψης, λέγοντας: «Είναι αδύνατο να ανησυχούμε για το μέλλον, το κλίμα και τους ανθρώπους εάν δεν μεριμνούμε πρώτα για τους ανθρώπους, την προσβασιμότητα και τα άτομα με αναπηρία».

Από πλευράς του, ο Βρετανός πρέσβης στο Ισραήλ, Νιλ Ουίγκαν, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.

«Είμαι αναστατωμένος μαθαίνοντας ότι η Καρίν Ελχαράρ δεν μπόρεσε να παραστεί στις συναντήσεις στην COP26. Ζητώ βαθιά και ειλικρινή συγγνώμη από την υπουργό. Θέλουμε μια Σύνοδο COP που να είναι φιλόξενη και χωρίς αποκλεισμούς για όλους», έγραψε ο Ουίγκαν στο Twitter.

Πηγή: www.cnn.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή