Ο Συγγραφέας Νίκος Φασούλας τραβώντας από τη βιβλιοθήκη το βιβλίο του "Το σκληρό Παιχνίδι της Ζωής".

Αποδομώντας στερεότυπα και προκαταλήψεις για τα ΑμεΑ μέσα από το βιβλίο του Νίκου Φασούλα που παρουσιάστηκε στο Μύλο του Παππά

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά παρουσιάστηκε χθες βράδυ το νέο μυθιστόρημα του Λαρισαίου οικονομολόγου και συγγραφέα Νίκου Φασούλα με τίτλο «Το σκληρό παιχνίδι της ζωής». Ένα μυθιστόρημα κοινωνικού χαρακτήρα που ξεχωρίζει γιατί βασίζεται σε αληθινά βιώματα του συγγραφέα.

Δύο κόσμοι, ο κόσμος της αναπηρίας και ο κόσμος της «αρτιμέλειας», εκφρασμένοι στα πρόσωπα δύο νέων ηρώων, συναντώνται και μια δυνατή ερωτική ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται.

Όπως τόνισε και ο ίδιος κατά τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του, στόχος είναι να περάσει στον αναγνώστη ένα βαθύτερο μήνυμα κατά των στερεοτύπων-προκαταλήψεων της αναπηρίας και του φόβου που αυτή προκαλεί, λόγω της άγνοιας που υπάρχει. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις όπως ο φόβος απέναντι στην αλήθεια, που κάνει σύμμαχο το ψέμα, ο πόνος της απόρριψης και της ανθρώπινης απώλειας, η αλαζονεία και η έπαρση που καμιά φορά κυριαρχούν μέσα μας και μας κάνουν αρνητικούς απέναντι σε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που θα θέλαμε εμείς για τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Σχολιασμό των κειμένων έκανε ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσούλης.

Αποσπάσματα διάβασαν η Κατερίνα Μαργούδα – ερασιτέχνης ηθοποιός και Παναγιώτα Τσιανογιάννη – δικηγόρος.

Πηγή: www.eleftheria.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή