κύβοι με την ονομασία του Κορωνοϊού HackCoronGreece

Η εφαρμογή SMARTY από τα ερευνητικά εργαστήρια του Πολυτεχνείου αναδείχθηκε δεύτερη στο διαγωνισμό HackCoronGreece.

Το έξυπνο σύστημα υποστήριξης αποφάσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, SMARTY (Self-Assessment & Monitoring Tool for COVID-19 based on Audio Records and Artificial Intelligence), δημιούργημα των ερευνητικών εργαστηρίων BIOSIM και AILS του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό HackCoronaGreece, ο οποίος είχε στόχο να συγκεντρώσει και να επιταχύνει την εφαρμογή νέων προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 σε τομείς όπως η υγεία, η δημόσια διοίκηση και η ανάλυση δεδομένων.

Το SΜΑRΤΥ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των ερευνητών Δρ. Κωνσταντίας Ζαρκογιάννη, Χαράλαμπου Παπακωνσταντίνου, Μαρίας Αθανασίου, Κώστα Μήτση, αναπλ. καθ. Γεώγιου Στάμου και καθ. Κωνσταντίνας Νικήτα.

Πρόκειται για ένα έξυπνο σύστημα υποστήριξης αποφάσεων με στόχο:

  • την ανίχνευση μη-διεγνωσμένων κρουσμάτων κορονοϊού,
  • την διευκόλυνση της τηλε-παρακολούθησης ασθενών με COVID-19 και
  • την παραγωγή σημάτων συναγερμού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το SMARTY μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε συσκευή (mobile-tablet-pc).

Καταγράφοντας ήχους και χρησιμοποιώντας τα data γίνεται ο «έξυπνος» προσωπικός βοηθός για την ανίχνευση και την παρακολούθηση της βαρύτητας περιστατικών COVID-19. Παράλληλα υποστηρίζει τους επαγγελματίες Υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικών Δημόσιας Υγείας στη λήψη αποφάσεων, μέσω προηγμένων μεθόδων ανάλυσης δεδομένων βασισμένων στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Οι μέθοδοι μηχανικής μάθησης εφαρμόζονται σε δεδομένα που συλλέγονται από ερωτηματολόγια που καταγράφουν συμπτώματα, ιατρικό ιστορικό, δημογραφικά στοιχεία, μετρήσεις ζωτικών σημάτων, αλλά και από ηχογραφήσεις του βήχα, της αναπνοής και της φωνής. Η μελέτη και επεξεργασία των δεδομένων αυτών θα επιτρέψει την εξαγωγή εξατομικευμένων δεικτών διακινδύνευσης και εξέλιξης της νόσου COVID-19, και θα βοηθήσει στον καλύτερο προγραμματισμό για την εξασφάλιση της ετοιμότητας του συστήματος υγείας.

Το SMARTY θα φιλοξενηθεί στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. (ΕΔΥΤΕ)

Πηγή: www.newmoney.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή