Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη. Ο Γιάννης Φλωράς και ο Κώστας Πλιάκος σε τραπέζι καφετέριας συζητάνε. Το πλάνο τους παίρνει από μακριά μέσα από πράσινα κάγκελα που βρίσκονται στο πατάρι του καταστήματος.

Από την παραβατικότητα στην κοινωνική προσφορά

Το VICE συνάντησε τον Γιάννη Φλωρά,

πρώην φυλακισμένο και νυν συνοδό για άτομα με αναπηρία, για να φωτίσει από τη μια τις καλές πρακτικές και από την άλλη τα παράδοξα εμπόδια στην επανένταξη ενός ανθρώπου, που από την παραβατικότητα στράφηκε στην κοινωνική προσφορά.

Ο Γιάννης Φλωράς μετά την αποφυλάκιση του, όχι μόνο κατάφερε να βρει έναν νέο εργασιακό προσανατολισμό αλλά κατόρθωσε να μεταβολίσει την εμπειρία του εγκλεισμού και να αφοσιωθεί επαγγελματικά στα ανάπηρα άτομα. Απασχολήθηκε για χρόνια σε ένα χώρο επί της ουσίας ανθρωπιστικό για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο κατακτώντας μια ενσυναίσθηση πέρα από τα συνηθισμένα.

Μόνο που δεν μπορεί να συνεχίσει την εργασία του νόμιμα σε κάποιον φορέα υποστήριξης αναπήρων, εξαιτίας ενός παράδοξου νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Ο Γιάννης Φλωράς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Στιγμιότυπο από το βίντεο.

Συνελεστές:

Παρουσίαση-Παραγωγή: Δήμητρα Αθανασοπούλου, Κώστας Πλιάκος

Αφήγηση: Κώστας Πλιάκος

Σκηνοθεσία: Κωστής Παπαδάκης

Οπερατέρ: Κωστής Παπαδάκης, Θοδωρής Ποπέσκου

Ηχοληψία: Βασίλης Ζαμπίκος

Μοντέζ: Γωγώ Μπεμπέλου

👉 Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: https://video.vice.com/gr/video/after-prison-highlight-part-1/64b10ed8d23eed3588755970

Πηγή:video.vice.com

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή