Βεράντα σχολείου που είναι το προαύλιο των παιδιών

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς των παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με Αυτισμό, το οποίο στεγάζεται εδώ και 15 χρόνια μέσα σε ένα εν ενεργεία βιομηχανικό κτίριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης!

Οι γονείς τονίζουν ότι το κτίριο έχει κριθεί μέχρι σήμερα τρεις φορές ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, αλλά τα παιδιά συνεχίζουν να φοιτούν σε αυτό το ΒΛΑΠΤΙΚΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ σχολικό περιβάλλον.

Λένε ακόμα πως βιώνουν τον απόλυτο εμπαιγμό από τις αρμόδιες αρχές καθώς διανύουμε την 3η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους ότι το σχολείο θα μετεγκατασταθεί , δυστυχώς ακόμα βρισκόμαστε στο μηδέν…

«Μας πληγώνει και μας εξοργίζει να μας αντιμετωπίζουν εμάς τους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, επειδή τα σχολεία αυτά είναι “υπερτοπικά” που σημαίνει ότι δεν είμαστε δημότες -ψηφοφόροι κάποιου συγκεκριμένου Δήμου ώστε να μεριμνήσει για τα παιδιά μας» υπογραμμίζουν και ζητούν να δοθεί επιτέλους λύση για την ντροπιαστική αυτή κατάσταση.

Η καταγγελία των γονιών

Κι όμως εν έτει 2023 υπάρχει στην Ελλάδα, σχολείο που στεγάζεται εδώ και 15 χρόνια μέσα σε ένα ενεργεία βιομηχανικό κτίριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης!

Πρόκειται για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για παιδιά με Αυτισμό.

Η πρωτοφανής αυτή περίπτωση σόκαρε το πανελλήνιο τον Φεβρουάριο του 2022 έπειτα από τις καταγγελίες των γονέων που απαρτιζουμε τον ΣΎΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ.

Έκτοτε βιώνουμε τον απόλυτο εμπαιγμό από τις αρμόδιες αρχές καθώς διανύουμε την 3η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους ότι το σχολείο θα μετεγκατασταθεί , δυστυχώς ακόμα βρισκόμαστε στο μηδέν !

Παρόλο που το κτίριο έχει κριθεί μέχρι σήμερα τρεις φορές ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, τα παιδιά μας συνεχίζουν να φοιτούν σε αυτό το ΒΛΑΠΤΙΚΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ σχολικό περιβάλλον!

Το ζήτημα έφτασε μέχρι την Βουλή αλλά η απάντηση που λάβαμε από την τότε υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι ότι ο ρόλος του Υπουργείου είναι “επιτελικός” και η ευθύνη για την στέγαση των σχολείων βαραίνει αποκλειστικά τον Δήμο!

Έχει γίνει αναφορά καταγγελίας και στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τον Φεβρουάριο του 2022 αλλά και από εκεί δεν είδαμε φώς. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η παρέμβαση του εισαγγελέα πρέπει να είναι άμεση σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά για άγνωστους λόγους η υπόθεση έχει “κολλήσει”!

Τα παιδιά μας με χαμηλή έως ανύπαρκτη αντιληπτικότητα κινδύνου φοιτούν σε ένα άσχημο σχολείο- φυλακή που το περιζώνουν ποικίλοι κίνδυνοι και αυτό που εισπράττουμε είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ !

Μας πληγώνει και μας εξοργίζει να ακούμε από τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη ότι όλα τα σχολεία στον Δήμο του είναι ασφαλή ενώ φοιτούν παιδιά με αναπηρίες μέσα σε έναν εν ενεργεία ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΧΩΡΟ με βιοτεχνία , αποθήκες, φορτηγά, εργάτες και διάφορα μηχανήματα!!.

Μας πληγώνει και μας εξοργίζει να βλέπουμε να γίνονται εκδηλώσεις υποκρισίας από φορείς του Δήμου για τα παιδιά με αναπηρίες με σκοπό να φανεί πόσο “σκέφτονται και μεριμνούν” για τις ευπαθείς ομάδες αλλά την ίδια στιγμή τα σχολικά κτίρια για την ειδική αγωγή να είναι φρικτά!

Μας πληγώνει και μας εξοργίζει να μας αντιμετωπίζουν εμάς τους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, επειδή τα σχολεία αυτά είναι ” υπεροπτικά” που σημαίνει ότι δεν είμαστε δημότες -ψηφοφόροι κάποιου συγκεκριμένου Δήμου ώστε να μεριμνήσει για τα παιδιά μας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε να δοθεί επιτέλους λύση για την ντροπιαστική αυτή κατάσταση!

Αν λοιπόν όλοι εσείς οι αρμόδιοι (Δήμος, Περιφέρεια, Υπουργείο) είστε τόσο ευαίσθητοι όσο θέλετε να δείχνετε απέναντι σε ανάπηρα παιδιά ΒΡΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Φορτηγό παρκαρισμένο σε γκαράζ κτιρίου από πάνω οι σχολικές αίθουσες

Πηγή: www.alfavita.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέντε χρόνια ντροπής με τα σεισμόπληκτα σχολεία στο Αιγάλεω

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή