Διασταύρωση Ιπποδαμείας και Ερμιόνης. Μεγάλη διασταύρωση χωρίς ράμπες και οδηγούς όδευσης τυφλών.
Διασταύρωση Ιπποδαμείας και Ερμιόνης. Μεγάλη διασταύρωση χωρίς ράμπες και οδηγούς όδευσης τυφλών.

Μια νέα συλλογή φωτογραφιών έρχεται να προστεθεί στο εκτενές φωτογραφικό υλικό που κατέγραψε πριν λίγους μήνες ο Σύλλογος ΑμεΑ Ιλίου, ενδεικτικό της πληθώρας προβλημάτων προσβασιμότητας που υπάρχουν στον δομημένο χώρο εντός των ορίων του Δήμου Ιλίου.

Το meallamatia.gr είχε δημοσιεύσει τότε το ρεπορτάζ από τα μέλη του Συλλόγου. Μάλιστα, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, Βαγγέλης Αυγουλάς, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο NewsBomb:

«Από πέρυσι στο Ίλιον έχει ιδρυθεί ένας τοπικός σύλλογος ΑμεΑ που διεκδικεί καλύτερη ποιότητα καθημερινής διαβίωσης για τους ανάπηρους κατοίκους και δημότες της πόλης. Αυτός ο Σύλλογος δημοσίευσε ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ που αποτυπώνει απαγορευτικές συνθήκες κυκλοφορίας για όλους τους πεζούς, πόσω μάλλον για τους αναπήρους. Κάπως έτσι είναι η εικόνα σε όλη την Ελλάδα, αλλά από το Ίλιον, έναν Δήμο με ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, έχουμε αυξημένες απαιτήσεις για τα αυτονόητα.»

Προ ολίγων ημερών, νέες καταγραφές προβλημάτων δημοσιεύτηκαν από τον Σύλλογο ΑμεΑ Ιλίου στη σελίδα του στο Facebook, τονίζοντας περαιτέρω την ήδη δυσάρεστη, από άποψη προσβασιμότητας, εικόνα του Δήμου Ιλίου.

Τραβηγμένες σε άλλα σημεία του Δήμου αυτή τη φορά, οι νέες φωτογραφίες σκιαγραφούν πολλαπλά ζητήματα που συνιστούν αποκλεισμό των εμποδιζόμενων ατόμων στην καθημερινή τους μετακίνηση. Η απουσία ραμπών και οδηγών όδευσης τυφλών είναι ο κανόνας στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ αμέτρητα είναι τα μη ασφαλή πεζοδρόμια με τις κατεστραμμένες πλάκες και τις ακατάλληλα τοποθετημένες κολώνες. Ορισμένα από τα πολλαπλά προβλήματα απεικονίζονται παρακάτω:

Δείτε όλο το πρόσφατο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Βρείτε τον Σύλλογο ΑμεΑ Ιλίου στο Facebook.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή