Εθελοντής πυροσβέστης την ώρα που διασώζει σκυλάκι εγκλωβισμένο σε σπίτι στην Πεντέλη.

Τρίτη-Τετάρτη, 20-21 Ιουλίου. Μια τεράστια πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Πεντέλης, κινήθηκε εντός του αστικού ιστού, κατέστρεψε σπίτια, περιουσίες και κομμάτια ενός υπέροχου δάσους, κινητοποίησε μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και εναέρια μέσα. Και τώρα ερευνάται αν επρόκειτο και περί εμπρησμού.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές πάλεψαν επί ώρες ενώ όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε από τα τηλεοπτικά κανάλια με σφιγμένη την καρδιά την τραγωδία που εξελισσόταν και που ευτυχώς, δεν είχε ανθρώπινα θύματα.

Όλοι αυτοί πήγαν πόρτα-πόρτα για να «βγάλουν» τους πολίτες από τα σπίτια τους και τους βοηθήσουν να μεταφερθούν με ασφάλεια σε σημεία που δεν θα κινδύνευαν. Η βοήθεια των εθελοντών ήταν ηρωική και πραγματικά πολύτιμη σε διάφορα σημεία.

Μια εικόνα μας έχει μείνει στα μάτια και το μυαλό: Η προσπάθεια κάποιων γενναίων να σώσουν τα ζώα της περιοχής, είτε αδέσποτα είτε δεσποζόμενα, τα οποία για κάποιον λόγο οι ιδιοκτήτες τους άφησαν μόνα τους στο σπίτι. Η εικόνα: στο Ντράφι, εθελοντής έσωσε μεγαλόσωμο σκύλο, ο οποίος είχε αφεθεί μόνος του στο σπίτι των ιδιοκτητών του, ενώ η φωτιά πλησίαζε απειλητικά. Ο εθελοντής πήδηξε από την ψηλή γκαραζόπορτα στην αυλή του σπιτιού, πήρε αγκαλιά τον μεγαλόσωμο σκύλο και τον έβγαλε με ασφάλεια έξω. Μάλιστα, στη συνέχεια τον πήρε αγκαλιά και άρχισε να τρέχει για να τον οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

Ήταν σοκαριστική η εικόνα του σκύλου και του εθελοντή πυροσβέστη που τον έσωσε. Τον βρήκαν με πολλά εγκαύματα σε όλο του το σώμα και του έδωσαν κυρίως νερό. Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα. Και το ζήτημα είναι: Γιατί τόσα πολλά ζώα είχαν αφεθεί μόνα τους και γιατί οι «ιδιοκτήτες» τους δεν προσπάθησαν να φτάσουν στα επίμαχα σημεία και να τα σώσουν;

Γιατί μια τέτοια κατάσταση συνέβη για μιαν ακόμη φορά, κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς που όλοι την έβλεπαν να έρχεται σε διάφορες δασικές κυρίως περιοχές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού ανέμου; Ποιος άνθρωπος αφήνει μόνο του το ζωντανό, εγκαταλελειμμένο και δεν ειδοποιεί καν την πυροσβεστική ώστε οι άξιοι άνδρες της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές να γνωρίζουν πού βρίσκονται αυτά τα ζώα και να προσπαθήσουν —έστω— να τα σώσουν;  Προηγούνται οι ανθρώπινες ζωές, εντάξει. Προηγούνται και τα σπίτια. Τα ζώα; Δεν αξίζουν κάποιας προσοχής;

Πηγή: Alpha Tv – Δελτίο Ειδήσεων

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή