Είσοδος φυλακών Βόλου. Σιδερένια πόρτα με κάγκελα και πινακίδα που γράφει "Υπουργείο Δικαιοσύνης Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου"

Ανήλικος  με ταλέντο στην αγάπη

Το ταλέντο στη ζωγραφική ενός παιδιού που κρατείται σε φυλακές ανηλίκων στον Βόλο αναδείχθηκε σε διαγωνισμό αφίσας για την εθελοντική αιμοδοσία και του έδωσε το πρώτο βραβείο!

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Μαγνησίας προκήρυξε τον συγκεκριμένο διαγωνισμό σε συνεργασία με τα γυμνάσια του νομού, έπειτα από πρόσκληση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσή, δόκτορος Σωκράτη Σαβελίδη.

Η ανταπόκριση των μαθητών και των μαθητριών ήταν μεγάλη και οι συμμετοχές ανήλθαν σε 42. Το πρώτο βραβείο όμως κέρδισε μαθητής του παραρτήματος του 6ου Γυμνασίου ΕΣΚΝ (Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων) Βόλου, ο οποίος ζωγράφισε ένα χέρι να ακουμπάει μία κόκκινη καρδιά, η οποία στάζει δύο σταγόνες αίμα, που καταλήγουν στη χούφτα ενός άλλου χεριού. «Δίνεις αγάπη, παίρνει ζωή» είναι το σλόγκαν του. Το δεύτερο βραβείο πήρε μία μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου και το τρίτο βραβείο μία μαθήτρια του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου.

Η απονομή των βραβείων στον μαθητή και στις μαθήτριες που διακρίθηκαν πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην εκδήλωση του Δικτύου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βόλου στο Συνεδριακό Κέντρο. Το όνομα του νικητή δεν το γνωρίζει κανείς παρά μόνον ο διευθυντής του σχολείου.

Πηγή: Εφημερίδα “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή