Αφίσα εκπομπής. Εικαστικό. Αφηρημένα σχέδια προσώπων στην πάνω δεξιά γωνία και κάτω στο κέντρο. Στη μέση μικροφωτογραφίες των συμμετεχόντων. Πάνω αριστερά λογότυπο του meallamatia.gr. Ακριβώς από κάτω κείμενο: Με Άλλα Μάτια Live "Ανάπηρα άτομα και συμπερίληψη στον καλλιτεχνικό χώρο”.

Με Άλλα Μάτια live 🎥

Στις 15 Ιανουαρίου η σειρά των διαδικτυακών εκπομπών “Live … Με Αλλά Μάτια” εμπλουτίστηκε με την εκπομπή: “Ανάπηρα άτομα και συμπερίληψη στον καλλιτεχνικό χώρο”.

Ο τυφλός συντονιστής και παρουσιαστής της εκπομπής, Βαγγέλης Αυγουλάς διερεύνησε τις παρακάτω θεματικές στον χώρο του Πολιτισμού:

➥ Τέχνη και Συμπερίληψη
➥ Τα ανάπηρα άτομα ως δημιουργοί καλλιτεχνικού περιεχομένου
➥ Καλές πρακτικές στον χώρο του Πολιτισμού
➥ Μητρώο Ανάπηρων Καλλιτεχνών της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”
➥ Καθολική Προσβασιμότητα στην Τέχνη

Στη ζωντανή εκπομπή τοποθετήθηκαν οι παρακάτω καλλιτέχνες και επαγγελματίες στον χώρο της Τέχνης και της προσβασιμότητας:

🔸Χριστίνα Βούλγαρη, Stand-up comedian και διοργανώτρια του “Snap – Athens Queer Comedy Club”

🔸Δρ. Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη, Ιδρύτρια της ATLAS EP, Ερευνήτρια και Ακαδημαϊκός στον τομέα της Οπτικοακουστικής Μετάφρασης και της Προσβασιμότητας

🔸Δήμητρα Παρασκευοπούλου, Θεατρολόγος, Μέλος Μητρώου Ανάπηρων Καλλιτεχνών της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”

🔸Τζουλιάνα Μπούσι, Ποιήτρια, Μέλος Μητρώου Ανάπηρων Καλλιτεχνών της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”

🔸Γιάννης Βλασερός, Φωτογράφος, Βιντεογράφος και δάσκαλος για μαθήματα μοντέλων catwalk και πόζες

🤘 Η εκπομπή διαθέτει ζωντανή διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την HandsUp και είναι διαθέσιμη με υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα. Υλοποιήθηκε ως μέρος της δράσης “Διαφορετικότητ-Art” με αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ ⇓

♿️Η ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή «Με Άλλα Μάτια Live» είναι η μόνη εκπομπή στην Ελλάδα που προέρχεται από και απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία, προσεγγίζοντας μια τεράστια γκάμα θεμάτων που αφορούν στην καθημερινότητα, στις ανάγκες αλλά και στις εξελίξεις γύρω από την αναπηρία.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή