Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας και ο τίτλος του άρθρου

Κλέφτες, διαρρήκτες, απατεώνες, εγκληματίες…

Κλέφτης είναι αυτός που σκοπίμως χώνει το χέρι του στην τσάντα σου και σουφρώνει το πορτοφόλι ή το κινητό. Διαρρήκτης είναι αυτός που μπαίνει βίαια , μεσ’ τη νύχτα στο σπίτι σου ή στο μαγαζί σου και αρπάζει ότι του «γυαλίσει» από τα υπάρχοντά σου ή τα εμπορεύματά σου. Απατεώνας είναι αυτός που σκοπίμως αθετεί συμφωνίες, παγιδεύει εύπιστους ανθρώπους με ψεύτικες υποσχέσεις ή καταστρώνει πολύπλοκα σχέδια για να εξαπατήσει μια επιχείρηση , ένα Δημόσιο Φορέα ή και το Κράτος το ίδιο. Και στην περίπτωση που ο κλέφτης, ο διαρρήκτης ή ο απατεώνας «πιαστεί στα πράσα» ή συναντήσει αντίσταση, καταφεύγει στη βία, πολλές φορές και στο έγκλημα. Και αυτούς ορθώς τους καταδιώκει ο νόμος, τους κυνηγούν οι διωκτικές αρχές και τους τιμωρεί η Δικαιοσύνη. Εν δυνάμει εγκληματίες ή αδιάφοροι καταπιεστές είναι και οι ασυνείδητοι οδηγοί που σκορπίζουν θάνατο, αναπηρία, αναταραχή με την αντικοινωνική τους συμπεριφορά έτσι όπως οδηγούν πιωμένοι, τρέχουν επειδή έτσι γουστάρουν και παρκάρουν στις διαβάσεις και τις ράμπες αναπήρων. Αυτούς δεν τους καταδιώκει ουσιαστικά κανείς και ποτέ γιατί νόμοι υπάρχουν αλλά εφαρμόζονται μόνο κατά περίπτωση και «όποτε μπορούμε». ΑΝ τους πιάσει ποτέ.

Κλέφτες, διαρρήκτες, απατεώνες ΔΕΝ είναι οι μικρομεσαίοι, χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι εισοδηματίες με το τριάρι διαμέρισμα και τις δέκα ρίζες ελιές. Ούτε ο μικρομαγαζάτορας με την καφετέρια των δέκα τραπεζιών ή την ταβέρνα της οικογένειας ή ο σουβλατζής της γειτονιάς. Αυτοί δηλαδή που εισπράττουν λιγότερα απ όσα τους ζητεί το Κράτος για να ισοφαρίσει τις ζημιές της κακοδιοίκησης της Οικονομίας και –φυσικά- δεν μπορεί να τα πληρώσει. Και καταχρεώνεται και αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη και καταδιώκεται για να του πιεί το αδηφάγο και αδιάφορο και απρόσωπο κράτος το αίμα.

Δεν κάνουν μόνο οι καπνιστές κακό στους γύρω τους

Και κάτι τελευταίο: Κλέφτες, διαρρήκτες, απατεώνες, εγκληματίες δεν είναι ούτε οι καπνιστές που πλέον πήραν «μεταγραφή» στην μεγάλη ομάδα των «εγκληματιών». Είναι εθισμένοι σε κάτι που τους κάνει κακό. Και δεν πρέπει , κάνοντας κακό στον εαυτό τους να κάνουν και κακό στους τριγύρω τους. Σύμφωνοι. Εθισμένοι σε κάτι που τους κάνει κακό είναι και οι καταναλωτές αλκοόλ, Ιδίως όταν οδηγούν. Αλλά αυτοί καταδιώκονται μόνο αφού το κακό έχει γίνει. Αφού λοιπόν οι σοφοί καθηγητάδες έκριναν ότι οι καπνιστές πρέπει να σωφρονιστούν μέσα από σύγχρονες «Σπιναλόγκες», γιατί δεν κάνουν το ίδιο και στους καταναλωτές εφτά Τζακ Ντάνιελς στην καθισιά τους; Και το να έχεις λοίμωξη του αναπνευστικού ( ή άλλη μεταδοτική λοίμωξη) και να βήχεις σε δημόσιο χώρο κάνει εξ ίσου κακό στους τριγύρω. Και στα παιδιά φυσικά για τα οποία – εσχάτως δηλαδή- ευαισθητοποιήθηκαν οι όψιμοι «προστάτες» τους.

Κανονικά, θα έπρεπε εκτός από την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, σε χώρους συγκέντρωσης κόσμου , μέχρι και σε …. Παιδικές Χαρές, να υπάρχουν έξω από κάθε Παιδική Χαρά, κάθε καφενείο, κάθε εστιατόριο, κάθε γήπεδο να υπάρχουν αυστηροί υγειονομικοί έλεγχοι παντός εισερχομένου, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης αίματος και ούρων. Και οι συλλαμβανόμενοι παραβάτες, θα πρέπει να στέλνονται σε κάποια ακατοίκητη βραχονησίδα που «καλοβλέπουν» οι Τούρκοι για να υπάρχει ένα σαφές «αντίπαλον δέος» και από ιατρικής απόψεως.

Το περνάω το τεστ κύριε καθηγητά μου;

Στο μεταξύ βεβαίως, θα έχουν κλείσει όλα τα μαγαζιά κάθε είδους στην Ελλάδα από τα εξοντωτικά πρόστιμα. Εκτός από τα νοσοκομεία. Κανένα φονιά των δρόμων θα έχουμε πιάσει; Οι πορτοφολάδες θα έχουν συλληφθεί όλοι; Οι έμποροι ναρκωτικών; Οι διαρρήκτες που μπουκάρουνε με τα «αγροτικά»; Οι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας; Οι χαφιέδες, οι προδότες, οι δοσίλογοι, οι συνωμότες, οι επαγγελματίες απατεώνες, οι προαγωγοί; Αυτούς τους υπολογίσαμε για τα «προς κατάργηση» είδη ; Ή δεν υπάρχουν πια;

Καπνίζω αν και προσπαθώ να το κόψω γιατί μου κάνει κακό. To ξέρω και το παλεύω. Και όλοι μας πρέπει να το παλέψουμε. Δεν πίνω πάντως. Λοιμώξεις του αναπνευστικού παθαίνω. Έχω και διογκωμένο προστάτη. Το περνάω το τεστ κύριε καθηγητά μου;

Σχετικά με τον συντάκτη

Φιλόλογος, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Πρώην βουλευτής

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή