Αλέξανδρος Παπαδάκης καθισμένος στο αναπηρικό αμαξίδιο μπροστά σε επιγραφή "International Paralympiv Commitee"
Πηγή εικόνας: www.evros-news.gr (επεξεργασμένη)

Πρωταθλητής της ζωής!

Από την Παραολυμπιακή Ομάδα, στο ΑΠΘ!

Πρότυπο θέλησης και ψυχικής δύναμης αποτελεί ο 55χρονος Αλέξανδρος Παπαδάκης από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, πρωταθλητής της Εθνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, που έχει εγκεφαλική παράλυση αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από το να καταφέρει να σπουδάσει στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ, κατακτώντας τα όνειρά του.

Ο Αλέξανδρος Παπαδάκης, ο οποίος γεννήθηκε στο χωριό Ψαθάδες Διδυμοτείχου, από παιδί ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας βαριάς εγκεφαλικής παράλυσης, με δυνατότητα να κινεί μόνο τα χέρια του. Μετακόμισε πριν από πολλά χρόνια με τους γονείς του στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, και το 2015 μια φίλη του τον παρακίνησε να πάει μαζί του στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Το απολυτήριο αυτό ξεκλείδωσε περαιτέρω την όρεξή του για να συνεχίσει τις σπουδές του και χωρίς δεύτερη σκέψη γράφτηκε στο 2ο ΓΕΛ Εχεδώρου, ενώ την επόμενη χρονιά συνέχισε τη φοίτησή του στο Εσπερινό ΓΕΛ στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε το σχολικό έτος 2019-2020 με γενικό βαθμό «Άριστα» 19,4.

«Ως ΑμεΑ έκανα τα χαρτιά για το πανεπιστήμιο με πρώτη επιλογή τη σχολή της Ψυχολογίας και τελικά πέρασα στη δεύτερη επιλογή μου, που ήταν η Φιλοσοφική-Παιδαγωγική στο ΑΠΘ. Είχα πει ότι θα πάω ένα εξάμηνο και θα το παρατήσω. Τελικά πήγα κι έμεινα και τώρα θα είμαι στο 5ο εξάμηνο. Έχω περάσει από τα 28 μαθήματα τα 25 και μου μένουν άλλα 20 μαθήματα για το πτυχίο» είπε ο Αλέξανδρος Παπαδάκης, ο οποίος στοχεύει να πάρει το πτυχίο του στα τέσσερα χρόνια και να μην κάνει χρήση του δικαιώματος της επέκτασης φοίτησης κατά δύο επιπλέον έτη.

Τα όνειρά του, όμως, δεν σταματούν εκεί, αφού θέλει να διευρύνει το πεδίο των επιστημονικών του γνώσεων με ένα μεταπτυχιακό που θα συνδυάζει τον αθλητισμό και την ψυχολογία.

Πανελλήνιος Πρωταθλητής Boccia

Παράλληλα, συνεχίζει ενεργά τη συμμετοχή του στις διοργανώσεις του Boccia και ως πανελλήνιος πρωταθλητής του παραολυμπιακού αθλήματος έχει κατακτήσει σε ατομικό και ομαδικό 17 πρωταθλήματα, επτά ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια, ενώ με την Εθνική ομάδα έχει πάρει μέρος σε 23 διοργανώσεις.

Πηγή: Εφημερίδα “Δημοκρατία”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή