Στο γήπεδο άτομα με οπτική αναπηρία σημαδεύουν με το τόξο

Αγώνας τοξοβολίας για τυφλούς αθλητές

Ο πρώτος που έγινε στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, στις 14 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ, ο αγώνας με την συμμετοχή του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας, στο αγώνισμα της Τοξοβολίας.

Ο αγώνας διοργανώθηκε  από τους Δρομείς Ελπίδας, σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων  σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) και τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ), με την υποστήριξη του Τihio Race και  την αιγίδα του ΟΑΚΑ και μετέδωσε ένα ηχηρό μήνυμα, υπέρ της ισότητας στην κοινωνική ένταξη και κατά των διακρίσεων, που ο ΟΗΕ  έχει διακηρύξει με μεγάλη έμφαση.

Οι αθλητές τοξοβολίας με προβλήματα όρασης, απέδειξαν στον αγώνα ότι δεν υπάρχουν στόχοι που δεν είναι εφικτοί.

Με επιμονή και θέληση, με  εσωτερικά χαρίσματα, με  συγκέντρωση και πνευματική δύναμη, έδειξαν σε όλα τα παιδιά και μεγάλους που συμμετείχαν, στον Ζero Discrimination Run, ότι όλοι οι ανθρώπινοι φόβοι και οι δυσκολίες μπορούν να νικηθούν.

Η συμμετοχή τυφλών αθλητών τοξοβολίας στον αγώνα, έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Δημήτρη Αναστασόπουλου, μαθητή Λυκείου στο Κολλέγιο Ψυχικού, αθλητή του Α.Ο. Καρέα και πρωταθλητή τοξοβολίας με πανελλήνιες διακρίσεις, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της οργανωμένης εκμάθησης τοξοβολίας ατόμων με οπτική αναπηρία στον Φάρο Τυφλών, όπου λειτούργησε το πρώτο τμήμα αθλητών τοξοβολίας για άτομα με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα.

Το μήνυμα και η έμπνευση αυτής της πρωτοβουλίας, συνδέονται με τον στόχο όλων μας, να αποδεικνύουμε στον εαυτό μας, ότι είμαστε δυνατοί, ότι μπορούμε  να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο. Όλα είναι εφικτά στην ζωή μας, αρκεί να το θέλουμε, να προσπαθούμε και να πιστεύουμε σ’ αυτά.

Πηγή: Εφημερίδα “Τύπος Χαλκιδικής”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή