Ο Αμίτ Πατέλ με τον σκύλο οδηγό του

Όταν ένας 37χρονος γιατρός έδεσε μια κάμερα Go-Pro στον σκύλο-οδηγό του Κίκα, δεν φανταζόταν ποτέ αυτό που θα αντίκριζε.

Είναι απογοητευτικό και συνάμα στενόχωρο!

Η κάμερα μπορεί να καταγράψει την αλήθεια και πολλοί συνηθίζουν να τοποθετούν για να ελέγχουν τα παιδιά τους, αλλά αυτό δεν το είχαμε δει ποτέ ξανά. Ο τυφλός πατέρας σοκαρίστηκε με την αθέατη διάκριση εις βάρος του που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση. Με τη βοήθεια της γυναίκας του Σίμα, ο Αμίτ Πατέλ ανακάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν τρομερά πράγματα με τελικό αποδέκτη τον ίδιο και τον σκύλο του, γνωρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να δει.

Ο Αμίτ έχασε την όρασή του πριν από 5 χρόνια εξαιτίας κερατοκώνου. Είναι σε θέση να ακούει τα αγενή σχόλια που λέει ο κόσμος από τότε που τυφλώθηκε. Το βίντεο κατέγραψε μια γεύση από την άσχημη συμπεριφορά των ανθρώπων προς το μέρος του και έγινε viral.

Η καθημερινότητα του Αμίτ και του Κίκα.

Η οικογένεια Πατέλ ζει στο Λονδίνο και ο Αμίτ χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας για να μετακινείται στην πόλη. Ο σκύλος-οδηγός του Κίκα έχει μια κάμερα δεμένη στο κολάρο της και καθημερινά ο Αμίτ μεταφέρει το βίντεο της ημέρας στον υπολογιστή του και η γυναίκα του τον βοηθά να το επεξεργαστεί.

Σε ένα απόσπασμα, μια γυναίκα έβαλε τα ψώνια της σε ένα άδειο κάθισμα για να εμποδίσει τον Αμίτ να καθίσει δίπλα της. Άνθρωποι ούτε καν σηκώνονται από τις θέσεις τους για να προσφέρουν τη θέση τους στον τυφλό άντρα. Επιβάτες εσκεμμένα χτυπούν τον Αμίτ και την Κίκαμε τσάντες και ομπρέλες.

Η Κίκα αναστατώνεται όταν άνθρωποι την χτυπούν ή περνάνε δίπλα της και την σκουντάνε. Η σκυλίτσα κάνει τη δουλειά της και βοηθάει και προστατεύει τον Αμίτ . Αλλά ο ίδιος συγκλονίστηκε όταν έμαθε πόσο άσχημα του συμπεριφέρονται όχι μόνο προς εκείνον, αλλά και στην Κίκα.

«Με σκουντάνε στις κυλιόμενες σκάλες εσκεμμένα, ενώ υπάρχει αρκετός χώρος να περάσουν. Νομίζουν ότι είναι αστείο να σπρώξουν ένα τυφλό άτομο. Η Κίκα πάντα κάθεται στο αριστερό μου χέρι και συχνά εμποδίζουμε τις κυλιόμενες σκάλες και οι άνθρωποι την χτυπάνε με σακούλες και ομπρέλες για να φύγει από τον δρόμο τους.»

Ο Αμιτ Πατέλ με το σκύλο οδηγό του σε κυλιόμενες σκάλες

Σε ένα περιστατικό, ο Αμίτ δέχτηκε επίπληξη από αγνώστους που απαιτούσαν να απολογηθεί, επειδή «καθυστερούσε» τον κόσμο στις κυλιόμενες σκάλες.

«Το χειρότερο είναι τα άσχημα λόγια που ακούγονται πίσω από την πλάτη μου. Οι άνθρωποι είναι τόσο αγενείς και αλαζονικοί και υποθέτουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Μια γυναίκα μου ζήτησε να απολογηθώ στους ανθρώπους πίσω της που υποτίθεται τους καθυστερούσα. Την ρώτησα αν έπρεπε να απολογηθώ που είμαι τυφλός και απάντησε «Ναι».»

Όταν ο Αμίτ αναγκάζεται να πάρει ένα διαφορετικό τρένο ή λεωφορείο για να μετακινηθεί, χρειάζεται βοήθεια. Αλλά συνήθως το προσωπικό των σταθμών τον αγνοούν. Ένα απόσπασμα βίντεο δείχνει τον Αμίτ να στέκεται για 5 λεπτά και να περιμένει για βοήθεια, ενώ και οι υπάλληλοι του σταθμού τον κοιτάζουν από κοντινή απόσταση. Οι οδηγοί ταξί περνάνε ξυστά δίπλα του χωρίς να σταματήσουν, ενώ άλλοι ακουμπάνε την Κίκα , παρόλο που είναι άγραφος κανόνας κανείς να μην ακουμπάει ένα σκύλο οδηγό.

«Ο κόσμος έρχεται καταπάνω μου και αλλάζει δρόμο την τελευταία στιγμή. Έρχονται και ακουμπάνε την Κίκα και της αποσπούν την προσοχή ενώ περπατάει.»

Ένα αυτοκίνητο χτύπησε την Κίκα, ενώ προσπαθούσε να σώσει τη ζωή του Αμίτ από διερχόμενο όχημα. Σε μια διασταύρωση είχε ανάψει πράσινο και ένα αυτοκίνητο παραβίασε κόκκινο σηματοδότη.

«Η Κίκα είδε το αυτοκίνητο και μπήκε μπροστά μου και δέχτηκε το χτύπημα. Χρειάστηκαν τρεις μέρες για να εργαστεί ξανά.»

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα με την απαράδεκτη συμπεριφορά του κόσμου προς τον τυφλό άντρα και τον σκύλο οδηγό του.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: www.athensmagazine.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή