Ασπρόμαυρη φωτογραφία άδειου δωματίου που έχει ένα παράθυρο μου μπαίνουν ηλιαχτίδες φωτός

Ένα νέο Κωσταλέξι αποκαλύφθηκε με τον αιφνίδιο θάνατο 79χρονης γυναίκας σε κεντρική συνοικία της Λάρισας. Η 51χρονη αυτιστική κόρη της έχει να βγει από το σπίτι τους από τότε που ήταν 9 χρονών μαθήτρια της Γ’ δημοτικού!

Την υπόθεση έφερε στο φως ο θάνατος της ίδιας της μητέρας, η οποία βρέθηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού. Άτομο από τη γειτονιά ειδοποίησε τις Αρχές όταν είδαν ότι η 76χρονη γυναίκα ήταν πεσμένη στις σκάλες του σπιτιού χωρίς τις αισθήσεις της και όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί συνειδητοποίησαν ότι μέσα στο σπίτι ζούσε ακόμα μία γυναίκα για την οποία οι κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν τίποτα.

Δεν έχει σημάδια κακοποίησης

Αστυνομικές πηγές από την Λάρισα, υποστηρίζουν στο ethnos.gr, ότι δεν υπάρχουν κάποια εμφανή σημεία κακοποίησης στην γυναίκα που να φανερώνουν ότι ήταν κλεισμένη στο σπίτι με τη βία, ωστόσο τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι πολλά. Πάντως, οι Αρχές τονίζουν ότι ο θάνατος της μητέρας της οφείλεται ξεκάθαρα σε παθολογικά αίτια και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για εγκληματική ενέργεια.

Η 51χρονη ζούσε κλεισμένη στο σπίτι επί χρόνια, ενώ αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις συγγενούς της που λέει πως η μητέρα «την εκβίαζε» όποτε εκείνη προειδοποιούσε πως την καταγγείλει.

Ειδικότερα, συγγενής που διαμένει στο ισόγειο της διπλοκατοικίας, μιλώντας στο onlarissa.gr, δηλώνει ότι γνώριζαν για το περιστατικό και εκείνη και πολλοί συγγενείς που επισκέπτονταν την οικογένεια, όμως, η μητέρα δεν επέτρεπε σε κανέναν να πουν ή να κάνουν το παραμικρό.

Η μητέρα της την είχε φυλακίσει στο ίδιο τους το σπίτι από το 1980 καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το 9χρονο τότε κορίτσι είχε διαγνωσθεί στο φάσμα του αυτισμού.

Με τη δικαιολογία πως δεν ήξερε να χειριστεί τη διάγνωση του παιδιού και ντρεπόταν για την κόρη της, η 76χρονη αρχικά δεν την άφηνε να βγαίνει από το σπίτι.

Όσο περνούσαν τα χρόνια δημιούργησε μια φυλακή για το παιδί της. Στο σπίτι τους, στην οδό Ίμβρου, τα παράθυρα έχουν κλείσει με κάγκελα ενώ η αυλόπορτα είναι σφραγισμένη με αλυσίδες θυμίζοντας φρούριο.

Η συγγενής τονίζει χαρακτηριστικά: «Μέχρι που ζούσε ο κουνιάδος μου πριν 20 χρόνια το κορίτσι ήταν καλά αλλά όχι και πολύ, δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς. Όμως αν είχε επαφή με κόσμο, θα ήταν καλύτερα. Μετά τον θάνατο του κουνιάδου μου, το παιδί δεν έβγαινε καθόλου έξω. Είχα πει στην μητέρα της ότι θα την καταγγείλω, και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω, αλλά εκείνη με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε».

Όπως προσθέτει, «το παιδί είχε πάει μόνο σε τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με την γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως, εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο».

Η 51χρονη σήμερα, βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον όπως περιγράφεται σε ανακοίνωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών

«Το περασμένο Σάββατο 18 Ιουνίου, οι τοπικές αστυνομικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Από εκείνη τη στιγμή έως και σήμερα κοινωνική λειτουργός και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκονται δίπλα στην συγκεκριμένη γυναίκα. Οι έμπειροι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου μας έχουν διαμορφώσει μια πρώτη, αλλά σαφή εικόνα για την υπόθεση και σταδιακά δρομολογούνται πρόσφορα μέτρα αποκατάστασης.

Η εν λόγω γυναίκα βρίσκεται σε περιβάλλον ασφάλειας με την ευθύνη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με το συγγενικό της περιβάλλον, το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα.

Τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών αντιλαμβάνονται πλήρως το μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, απευθύνουν ωστόσο έκκληση, να αποφευχθεί μια πιθανή δευτερογενής κακοποίηση της γυναίκας, με την υπερβολική δημοσιότητα της υπόθεσης. Απευθύνομε έκκληση για σεβασμό στη διαχείριση του θέματος.

Επαναλαμβάνουμε, ότι η γυναίκα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Λαρισαίων, ενώ κοντά της βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα».

Πηγή: www.nevronas.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή