Αναπηρικό σήμα

Δύο νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου παρεμβάσεων που προωθεί η κυβέρνηση για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Πρώτον, μεταφέρονται από το 13% στο 6% τα επίπεδα του ΦΠΑ για τα ηλεκτρονικά μπαστούνια και τις γραφομηχανές με χαρακτήρες Braille – δύο προϊόντα που τα άτομα με αναπηρία όρασης χρησιμοποιούν καθημερινά. Όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνσή τους.

Επίσης, με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου, εισάγεται διορθωτική παρέμβαση που διευκολύνει τους πολίτες με αναπηρία να αγοράζουν κάθε επτά χρόνια νέο όχημα, εφόσον κλαπεί το προηγούμενο, χωρίς να καταβάλουν το τέλος ταξινόμησης. Δηλαδή, με τη νέα ρύθμιση, σε περίπτωση κλοπής αναπηρικού οχήματος, ανεξάρτητα πλέον από το χρονικό σημείο κατά το οποίο συντελείται η κλοπή, απαλλάσσεται ο δικαιούχος από την καταβολή του αντίστοιχου τέλους ταξινόμησης, εφόσον η υποβολή του αιτήματος για την απόκτηση νέου αυτοκινήτου ατελώς γίνεται, μετά την πάροδο επτά ετών από τότε που αγοράστηκε το όχημα που εκλάπη.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια, ώστε οι πολίτες με αναπηρία να έχουν μία πιο εύκολη καθημερινότητα και ίση πρόσβαση σε όλες τις ευκαιρίες της κοινωνικής ζωής» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Αυτές είναι οι δύο νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία

  • Avatar
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ λέει:

    Ανισότητες και διαφορετικότητες υπάρχουν και μεταξύ των Αμεα. Όπως, για τον ΕΝΦΙΑ, το αυτοκίνητο, την ΕΥΔΑΠ, αυτά που τώρα θυμήθηκα.

    Απάντηση

Αφήστε σχόλιο