Ο εξωτερικός χώρος και το κτίριο του Ψυιχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής

Παρατηρούνται λυπηρά περιστατικά βίας από την αστυνομία ενάντια σε ασθενείς, τονίζεται σε επιστολή που έστειλε η ΕΙΝΑΠ.

Σοβαρά και χρόνια προβλήματα αντιμετωπίζει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Στη μεγαλύτερη ψυχιατρική δομή της χώρας δεν μπορεί να γίνουν ακόμη και βασικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας.

Το θέμα επισημαίνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αττικής (ΕΙΝΑΠ), σε επιστολή που έστειλε σήμερα προς τον υπουργό Υγείας και την αρμόδια διοίκηση της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ τονίζει πως η έλλειψη 24ωρης κάλυψης ειδικοτήτων πρώτης γραμμής και η αδυναμία διενέργειας βασικών εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων στο χώρο του νοσοκομείου, εντείνει την επισφάλεια στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία του και οδηγεί στην ανάγκη διακομιδής των ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα όπου λόγω της υποστελέχωσης αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

“Δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση του υπόλοιπου υγειονομικού κλάδου για τον τρόπο διαχείρισης των ψυχιατρικών περιστατικών, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να παρατηρούνται λυπηρά περιστατικά βίας από την αστυνομία ενάντια σε ψυχιατρικούς ασθενείς”, τονίζεται στην επιστολή.

Η ΕΙΝΑΠ στηρίζει τα αιτήματα των γιατρών του ΨΝΑ για μία ουσιαστική ενίσχυση της Ψυχικής Υγείας και περίθαλψης και ζητεί την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής φροντίδα των ασθενών.

Πηγή: www.iatronet.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή