Λογότυπο "Θεραπευτική άσκηση "Action For Cancer"

«Θεραπευτική Άσκηση: Action for Cancer».

Με την παρουσία και τις ομιλίες, μεταξύ άλλων του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή Μ.-Α. Δημόπουλου, Κοσμήτωρος της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή Ε. Πικουλή, Προέδρου της Οδοντιατρικής Σχολής Καθηγητής Ν. Νικητάκη, Πρόεδρου του Τμήματος Νοσηλευτικής Καθηγητής Π. Μυριανθέα και ο Διευθυντή της Α ́ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής, Καθηγητή Π. Ι. Παπαγγελόπουλο διεξήχθη ειδική εκδήλωση για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Θεραπευτική Άσκηση: Action for Cancer».

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας / Sports Excellence (SE) της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. στο Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”, έλαβε χώρα την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Παναγιώτης Κουλούβαρης, Επίκουρος Καθηγητής της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence & Μονάδας Τραύματος, παρουσίασε το πρόγραμμα. Σχετικές εισηγήσεις έκαναν ο Αναστάσιος Φιλίππου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας – Φυσιολογίας της Άσκησης, της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., ο Χάρης Τσολάκης, Καθηγητή στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. και Δ/ντη Αθλητικών Προγραμμάτων του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, ο Απόστολος Σκούρας και ο Δημήτριος Καραμίντζας, Φυσικοθεραπευτές του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence.

Μετά τις εισηγήσεις σχολίασαν επί μέρους θέματα ογκολογικών ασθενών οι καθηγήτριες Παθολογίας – Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Ελένη Γκόγκα και Φλώρα Ζαγουρή, ο Αντώνιος Καττάμης, Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογας – Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής και του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας / Sports Excellence (SE), τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «με αυτού του είδους τις δράσεις υποστηρίζεται με τον αρτιότερο τρόπο η εκπαίδευση και η έρευνα και παράλληλα προσφέρονται στη κοινωνία υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες Υγείας». «Έργα και δράσεις όπως το σημερινό ή όπως η λειτουργία του Κέντρου Νέων Τεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας, ήδη αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα πρωτοποριακής έρευνας, και αποτελούν χαρακτηριστικό, απτό παράδειγμα της μεθοδικής εργασίας που ήδη συντελείται!».

Δες εδώ ⇔ ActionForCancer_Booklet_compressed

Ο Πρύτανης Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος στο βήμα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση

Εξατομικευμένα προγράμματα σε Ασθενείς με Καρκίνο

Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας / Sports Excellence (SE), της A’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής, που υποστηρίζεται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), επιπλέον της προσφοράς του στον υψηλό αθλητισμό (προ-εθνικές, εθνικές ομάδες και ολυμπιακές ομάδες όλων των αθλημάτων) με την έναρξη του προγράμματος “Θεραπευτική Άσκηση – Action for Cancer” απευθύνεται σε ασθενείς με κακοήθη νεοπλάσματα, συγκεκριμένα (1) μαστού, (2) πνεύμονα, (3) εντέρου, (4) ουροποιογεννητικού συστήματος και (5) μυοσκελετικού συστήματος.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος άσκησης που καλύπτει όλα τα στάδια της ασθένειας (προ-εγχειρητικό, μετεγχειρητικό στάδιο, χημειοθεραπεία και ανάρρωση), διαφορετικές ηλικίες και διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Το προσωπικό που στηρίζει το πρόγραμμα αποτελείται από πανεπιστημιακούς γιατρούς, επιστήμονες φυσικής αγωγής, φυσικοθεραπευτές καθώς και το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό. Η επιλογή του ασθενούς για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα καθώς και η παρακολούθησή του καθ’ όλη τη διάρκεια (monitoring), γίνεται βάση επιστημονικά τεκμηριωμένης διαδικασίας. Βασικό κριτήριο είναι ο ενδιαφερόμενος να έχει την έγγραφη συναίνεση του θεράποντος ογκολόγου καθώς και καρδιολόγου πως μπορεί να ασκηθεί.

Πηγή: www.virus.com.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή