Ο παρουσιαστής Ade Adepitan στην Ακρόπολη με το αμαξίδιό του

Η κάμερα του BBC ακολούθησε τον Ade Adepitan στην Αθήνα και τη βόλτα του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Με τίτλο «Ακρόπολη Τώρα», η εκπομπή είναι αφιερωμένη στις αλλαγές που έγιναν στον Βράχο της Ακρόπολης, ώστε να είναι προσβάσιμος και για τα ΑμεΑ.

Σύμφωνα με το BBC, ο γνωστός παρουσιαστής επισκέπτεται την Ακρόπολη, το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και βιώνει τις νέες βελτιώσεις προσβασιμότητας που έγιναν στον χώρο.

«Ο Ade Adepitan είναι στην Αθήνα. Επισκέπτεται την Ακρόπολη, το πιο διάσημο μνημείο της Ελλάδας, και βιώνει την εμπειρία των βελτιώσεων στην προσβασιμότητα στο σημείο και εξετάζει την αντιπαράθεση που έχει δημιουργηθεί», αναφέρει η περιγραφή της εκπομπής του BBC.

Ο παρουσιαστής Ade Adepitan στην Ακρόπολη με το αμαξίδιό του, στιγμιότυπο από το πρόγραμμα του BBC

Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις είχαν προκληθεί σχετικά με τους διαδρόμους από τσιμέντο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, των πολιτών με προβλήματα υγείας. Τα σχόλια αναφέρονταν στα έργα και έκαναν λόγο για «τσιμέντωμα» του μνημείου.

Στους ισχυρισμούς είχε απαντήσει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες είχε χαιρετίσει την πρωτοβουλία.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή