Η Αφίσα της εκδήλωσης σε μωβ αποχρώσεις. Στο επίκεντρο φιγούρα ατόμου σε χορευτική στάση. Περιμετρικά οι πληροφορίες του φεστιβάλ.

6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD στην Καρδίτσα από την Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλώ»!

Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλώ» διοργανώνει και φέτος το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability), μοναδικό στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 – 28 Μαΐου 202, στην Καρδίτσα, στη Λίμνη Πλαστήρα και στο Μουζάκι. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά με ζωντανή μετάδοση των παραστάσεων της Πέμπτης και του Σαββάτου στο site της Ομάδας www.dryadesenplo.gr/6th-idfd

🤌 Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, καθώς και των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Ε.Σ.Α.μεΑ και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

🔝 Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., οι γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, η ψυχιατρική κλινική Κασταλία, το εργαστήριο Φυσικοθεραπείας IASSIS – Φυτιλής Θωμάς, και η Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας. (Βλ.site dryadesenplo.gr)

Το Φεστιβάλ – θεσμός της πόλης της Καρδίτσας υλοποιείται φέτος για 10η συνεχή φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και για 6η σε διεθνές, με τη συμμετοχή μεικτών ομάδων χορού και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Πέμπτη 25/5/2023, ώρα 18:00 επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ με μουσική από τους Gyprsies on Paradise και του διαγωνιστικού μέρους με χορευτικές εμφανίσεις από ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, στο Νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης». Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 26/5/2023, ώρα 15:00 βιωματικά σεμινάρια με εισηγητές τους κ.κ. Παπάνη, Σύμβουλο – Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου, Kα Μαυρογιώργη Msc Dance Science ISTD ARAD , κα Καραπαναγιώτη Χορογράφο -Χοροθεραπεύτρια, στο Θέατρο Πεζούλας Λίμνη Πλαστήρα.

❗️ Συμμετοχή έπειτα από σχετική δήλωση.

Σάββατο 27/5/2023, ώρα 11.00 συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών σε άτομα με Αναπηρία από τον κ. Παπάνη, Σύμβουλο – Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Ξενοδοχείο Κιέριον.

❗️ Συμμετοχή έπειτα από σχετική δήλωση.

Σάββατο 27/5/2023, ώρα 18:00 χορευτικές παραστάσεις, συνέχεια του διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ, από ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού στο Νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου. Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 28/5/2023, ώρα 12.00 τελετή λήξης του Φεστιβάλ με απονομή των βραβείων στις ομάδες στο πάρκο της Αγάπης, Βοτανικός Κήπος Λίμνης Πλαστήρα και αποχαιρετισμοί. Είσοδος Ελεύθερη.

Οι ομάδες που συμμετέχουν φέτος στη διοργάνωση είναι:

▪️Magpie Dance/ Αγγλία
▪️Shallal/ Αγγλία
▪️ZCO/Danceproject/ Η.Π.Α.
▪️Tamar Rogoff Performance Projects Inc/ Η.Π.Α.
▪️Dance Ability Finland/ Φιλανδία
▪️Ad Astra/ Πολωνία
▪️Οι χορευτές της ‘Ελπίδας’/ Ρόδος
▪️Ρόδι/ Ρόδα/ Αθήνα
▪️Ονειροδίαιτοι Latino Especial/ Αθήνα
▪️Η Ζωή/ Θεσσαλονίκη
▪️Τα φτερά της Ψυχής/ Καβάλα
▪️Κύκνοι/ Καστοριά
▪️Άνθεμα/ Δράμα
▪️Με…νού/ Δράμα
▪️EEEΕK-πληκτικοί/ Ξάνθη
▪️Αστέρια ζωής/ Ξάνθη
▪️ΜΕ Αγάπη/ Λάρισα
▪️Love Crew/ Τρίκαλα
▪️ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αγία Άννα, Τρίκαλα
▪️Ήλιος/ Καρδίτσα
▪️Όλοι μαζί Zumba Class/ Καρδίτσα
▪️«Πρόσβαση»…στο σινεμά/ Καρδίτσα
▪️Join Us/ Καρδιτσομάγουλα
▪️Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη/ Καρδίτσα
▪️D. for Dim Dream/ Αθήνα

Στην επιστημονική – καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ συμμετέχουν οι:

🔹 Δημήτρης Αντωνίου, Συγγραφέας – Ακτιβιστής
🔹 Συλβάνα Καρασαββίδου, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
🔹 Χρύσα Καψούλη, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης
🔹 Σόνια Κοζιού, Μουσικός – Φιλόλογος
🔹Τάκης Λουκάτος, Χορογράφος – Εικαστικός

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσετε τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια, ώστε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Για την Καλλιτεχνική Ομάδα

Δρυάδες εν Πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

Εκπαιδευτικός, Χορογράφος, Χοροθεραπεύτρια

Αφίσα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Αριστερά του προγράμματος φιγούρα ατόμου σε χορευτική στάση.

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή