Παιδιά με κόκκινα ρούχα έχουν σχηματίσει καρδιά σε προαύλιο χώρο. Φωτογραφία από ψηλά όπου φαίνεται το σχήμα της καρδιάς.
Θεόδωρος Φλωρίδης

«Αυτό που μας ενώνει 2022»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Ξάνθης η πρώτη πανελλήνια διαδικτυακή συνάντηση για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, παρουσία 46 σχολείων. Τη συνάντηση χαιρέτησαν η περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ Μαίρη Κοσμίδου, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Μάλαμα Σιδηροπούλου και ο συντονιστής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Θεόδωρος Φλωρίδης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το βίντεο – μήνυμα που δημιούργησαν δομές ειδικής εκπαίδευσης από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης προσκάλεσε όσα σχολεία το επιθυμούν να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Στην πανελλαδική δράση ευαισθητοποίησης «Αυτό που μας ενώνει 2022 – Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ» συμμετείχαν 42 δομές γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

«Μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώθηκαν σε μία πρωτότυπη συνεργασία. Με πολύ φαντασία, μεράκι και δημιουργικότητα στέλνουν το μήνυμα πως… τελικά, αυτά που ας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν!» σημειώνει σε μήνυμά του ο διευθυντής Κλεομένης Ψωμακέλης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: xronos.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή