Στην αιμοδοσία η Εύα δίνει αίμα και δίπλα της κάθεται ο Βαγγέλης Αυγουλάς , η Κόκκαλη και η νοσυλεύτρια

Με τσικουδιές και εορταστική ατμόσφαιρα έκλεισε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία στο Δημαρχείο Ιλίου.

Αφορμή το ιστορικό ρεκόρ που έσπασε για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Ιλίου η οποία συστάθηκε και λειτουργεί από το 1987.

Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, προσήλθαν στο Δημαρχείο Ιλίου για να αιμοδοτήσουν 256 άτομα και στο λογαριασμό της Τράπεζας Ζωής του Δήμου προστέθηκαν 211 φιάλες αίμα!

Δικαιολογημένα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, εμφανώς συγκινημένος και αγκαλιά με τους συνεργάτες του από την Κοινωνική Υπηρεσία και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ιλίου αλλά και με τις ιατρούς του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου κυρίες Αποστολοπούλου και Κονταξή, σφράγισαν το διήμερο με το Χανιώτικο νέκταρ πίνοντας πάνω απ’όλα στην υγειά όλων των εθελοντών αιμοδοτών!

Στο Ίλιον διοργανώνονται τρεις εθελοντικές αιμοδοσίες κάθε χρόνο και από φέτος έχουν γίνει διήμερες λόγω της αυξημένης προσέλευσης, στην οποία έχει βοηθήσει πολύ και η χρήση των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της δράσης, ενώ οι καταγεγραμμένοι αιμοδότες ενημερώνονται παράλληλα με προσωπικές επιστολές του κ. Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου, sms και e-mail.

«Τα τελευταία δύο χρόνια στις έξι Εθελοντικές Αιμοδοσίες που έχουμε διοργανώσει έχουμε συλλέξει πάνω από 900 φιάλες αίματος, ενώ έχουμε εγγράψει πάνω από 200 νέους αιμοδότες», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Αυγουλάς που αφιέρωσε και αυτή την επιτυχία της Υπηρεσίας στην οποία προΐσταται στον Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει έμπρακτα στις προτεραιότητες του τη στήριξη των δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας και σε κάθε τέτοια ημέρα προσφοράς είναι μονίμως παρών επί δεκαετίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2012 όταν είχαν προσέλθει στο Δημαρχείο Ιλίου 209 άτομα και είχαν αιμοδοτήσει 179, για μια Τράπεζα Αίματος στο Ίλιον η οποία είναι 25 ετών, ένα χρόνο δηλαδή μεγαλύτερη από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αυγουλά!

Όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Ιλίου έχει στηρίξει χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν βρεθεί σε ζωτική ανάγκη για αίμα, ενώ διατηρεί σταθερό αποθεματικό πάνω από 500 φιάλες αίματος.

Από το 1987 έως και το 2011 έχουν αιμοδοτήσει στο Δήμο Ιλίου πάνω από 2.600 άνθρωποι, ενώ έχουν διατεθεί για να σώσουν ζωές πάνω από 2.000 φιάλες αίματος.

 

 

 

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή