Η Ρόμι Σνάιντερ σε ασπρόμαυρη φωτογραφία

Γεννημένη στη Βιέννη, η γλυκύτατη , Γερμανικής υπηκοότητας , ηθοποιός Ρόμι Σνάιντερ έγινε παγκόσμια γνωστή με τον ρόλο της στην τριλογία «Σίσσυ» με θέμα τη ζωή της Ελισάβετ της Βαυαρίας, που έμεινε γνωστή σαν “Πριγκίπισσα Σίσσυ”.

Μεγάλος έρωτας της ζωής της ο Αλέν Ντελόν, που τον ερωτεύτηκε και αρραβωνιάστηκε μαζί του στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Ο έρωτάς τους «απασχόλησε» τον κόσμο του κινηματογράφου -και όχι μόνο- επί πολλά χρόνια. Τον Ιούλιο του 1960, η Ρόμι Σνάιντερ, ο Αλέν Ντελόν και ο σκηνοθέτης Λουκίνο Βισκόντι επισκέφτηκαν την Ελλάδα και τα βλέμματα και το ενδιαφέρον κέρδισαν οι δύο ηθοποιοί, των οποίων το πρόγραμμα περιελάμβανε και την παρακολούθηση παράστασης στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου.

Οι δυο τους ουδέποτε παντρεύτηκαν. Η Ρόμι, παντρεύτηκε δυο φορές και απέκτησε δυο παιδιά, ένα γιό από τον πρώτο σύζυγό της και μια κόρη από τον δεύτερο. Το γεγονός όμως που την συγκλόνισε, χωρίς να καταφέρει να συνέλθει ποτέ, ήταν ο τραγικός θάνατος του γιου της, τον Ιούνιο του 1981. Ο 14 ετών Ντάβιντ έπαιζε στον κήπο του σπιτιού της, όταν γλίστρησε και καρφώθηκε πάνω στα κάγκελα βρίσκοντας έτσι ακαριαίο θάνατο. Η μητέρα του δε βρισκόταν στο σπίτι και ενημερώθηκε για το συμβάν από το τηλέφωνο.

Ο θάνατος του γιού της υπήρξε καταλυτικός για τη ζωή της. Μπήκε σε ψυχιατρική κλινική στο Παρίσι με κατάθλιψη. Ένα χρόνο αργότερα, στις 30 Μαΐου 1982, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της , σε ηλικία μόλις 43 ετών, από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών χαπιών, σε συνδυασμό με αλκοόλ.

Η Ρόμι Σνάιντερ στο ρόλο της ως πριγκίπισσας Σίσσυ με τον συμπρωταγωνιστή της

Γύρισε περισσότερες από 60 ταινίες αλλά η μεγάλη της επιτυχία ήταν οι τρεις ταινίες γύρω απ΄ τη ζωή της πριγκίπισσας Σίσσυ.

« Πριγκίπισσα Σίσσυ» το 1955, «Η νεαρή Αυτοκράτειρα» το 1956 και «Η πονεμένη Αυτοκράτειρα» το 1957, ταινίες που έγιναν παγκόσμιες επιτυχίες.

Το 1960 γύρισε το «Γυμνοί στον Ήλιο» με τον Αλέν Ντελόν και τη Μαρί Λαφορέ, το 1961 τον «Βοκάκιο’70» του Λουκίνο Βισκόντι, το 1962 την «Δίκη» του Όρσον Γουέλς και το 1968 την «Πισίνα» πάλι με τον Αλέν Ντελόν.

Και οι τέσσερις αυτές ταινίες, στην κυριολεξία «έσπασαν τα ταμεία» παγκοσμίως. Μετά το 1970, είχε αποκτήσει τη Γαλλική υπηκοότητα.

Είχε χαρακτηριστεί κατά κόρον η «θλιμμένη πριγκίπισσα», σε αμέτρητους κλισέ τίτλους. Τίτλοι, που συνδυάζουν τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της ως «Πριγκίπισσα Σίσι» στις τρεις ρομαντικές ταινίες, που την έκαναν διάσημη αν και ακόμη ήταν παιδούλα, την τυραννισμένη ζωή της και του τραγικού τέλους της.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή