Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τους Παναγιώτη Πιτσινιαγκα και Στέφανο Βούρο

Πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το 2o Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, 17-22 Μαρτίου 2015, Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, το Athens Science Festival (ASF) φέτος καθιερώθηκε ως θεσμός.

Ένα πολιτιστικό δρώμενο στο κέντρο της πόλης που αφορά όχι μόνο την Επιστήμη αλλά και την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Τέχνη.

Tο κεντρικό του θέμα ήταν «Επιστήμη και Τεχνολογία: από την έρευνα στην εφαρμογή». Έλαβαν χώρα ποικίλες εκδηλώσεις για κάθε ηλικία: Ενδεικτικά αναφέρουμε επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια (workshops), εκθέσεις, ομιλίες κτλ ενώ συμμετείχαν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.

Το φεστιβάλ οργάνωσαν ο εκπαιδευτικός οργανισμός “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το Βρετανικό Συμβούλιο, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων “INNOVATHENS”, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και το Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Μεταξύ άλλων έλαβε χώρα και εργαστήρι Διαφορετικότητας για παιδιά από το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών και Νέων, με τους συνεργάτες του συλλόγου να πραγματοποιούν βιωματικά παιχνίδια και δράσεις ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με την κινητική αναπηρία και την τυφλότητα, να λύσουν τις απορίες τους συνομιλώντας με νέους με αναπηρία και να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες πτυχές της καθημερινής ζωής ενός ατόμου με αναπηρία.

Σ ’αυτό το πλαίσιο το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 πραγματοποίησε βιωματική ομιλία σε παιδιά και ο φίλος του ΣΚΕΠ Βαγγέλης Αυγουλάς, ενώ παράλληλα δράσεις πραγματοποιούσαν όλες τις μέρες και οι motivational speakers του ΣΚΕΠ Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας και Στέφανος Βούρος.

Στο φεστιβάλ υπήρχαν ζώνες στόχευσης: τις καθημερινές, η πρωινή ζώνη για τα σχολεία και η απογευματινή και βραδινή ζώνη για ενήλικο κοινό, ενώ το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ απευθυνόταν στις οικογένειες και το ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια των 6 ημερών του φεστιβάλ καταγράφηκαν περίπου 15.000 επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο!

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή