Κείμενο: Νέος Κύκλος Regeneration 09/01/2024 έως 05/02/2024. Φωτογραφία: Άτομο σε αμαξίδιο μπροστά σε λάπτοπ και δίπλα του άτομο χωρίς αναπηρία. Λογότυπο του Regeneration.

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης για νέους και νέες πτυχιούχους στην Ελλάδα!

Στον 18ο γενικό κύκλο το πρόγραμμα συνεχίζει την προσπάθεια να δίνει και στους νέους και νέες πτυχιούχους με αναπηρία ισότιμες ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Ήδη στους προηγούμενους Γενικούς Κύκλους, με ισότιμη συμμετοχή και προσβάσιμες διαδικασίες, αρκετοί finalists με αναπηρία κατάφεραν να θέσουν τα βιογραφικά τους υπόψη πολλών εταιρειών αλλά και να προσληφθούν σε μεγάλες εταιρείες.

Σύμβουλος προσβασιμότητας του προγράμματος έχει αναλάβει η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”.

Το ReGeneration αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει τόσο στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του “brain drain”, με παράλληλη δράση στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας.

Απευθύνεται σε δυναμικούς νέους και νέες πτυχιούχους με ή χωρίς αναπηρία, όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας και συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα.

Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola και The Hellenic Initiative  ενώ οι υπηρεσίες του ReGeneration προς εταιρείες και υποψηφίους/ες δεν συνεπάγονται καμία οικονομική υποχρέωση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 50 ώρες εντατική σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης με στόχο την προετοιμασία τους για μια δυναμική ένταξη στην αγορά εργασίας.

⇒ Αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα για τον 18ο Γενικό Κύκλο, υποβάλλονται από 09 Ιανουαρίου έως 05 Φεβρουαρίου 2024.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα μετρά:

✔ 3700+ προσλήψεις

✔ 2000+ συνεργαζόμενες εταιρείες που προσλαμβάνουν

✔ 90,5% ανανέωση συμβολαίου πέραν του αρχικού 6μήνου

✔ 800.000 ώρες εκπαίδευσης (ήπιων και τεχνικών δεξιοτήτων)

✔ 420.000 ώρες εκπαίδευσης τεχνικών δεξιοτήτων μέσω του ReGeneration Academy

✔ 19.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς

✔ 30+ εκ ευρώ σε μισθούς υποψηφίων που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος

✔ 17 εθνικά βραβεία και μία διάκριση από τη Deloitte και το Global Business Coalition for Education, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο εκπαίδευσης και εργασίας που ξεχώρισε το ReGeneration ως παγκόσμιο case study σχετικά με το μέλλον της εργασίας και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Δείτε το προσβάσιμο ενημερωτικό video του Προγράμματος εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Οι υποψήφιοι/ες με αναπηρία —για πληροφορίες προσβασιμότητας— μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύμβουλο Προσβασιμότητας του Προγράμματος, κ. Βαγγέλη Αυγουλά στο vaggelis@regeneration.gr.

Το πρόγραμμα είναι προσβάσιμο σε όλους και όλες με την υποστήριξη της Coca-Cola!

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή