Μπάνερ με πληροφορίες εκδήλωσης, φωτογραφία σκύλου οδηγού, και λογότυπα meallamatia.gr, Liberty, δήμος Περιστερίου.

Με αφορμή την Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού των Τυφλών (15/10), η Σχολή Σκύλων Βοηθών και Οδηγών Liberty Guide Dogs και η κοινωνική επιχείρηση «Με Άλλα Μάτια» συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τον θεσμό των σκύλων-οδηγών.

Την Κυριακή, 17/10, 11:00 – 14:30, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Περιστερίου, θα μάθουμε από κοντά τα πάντα για τους σκύλους-οδηγούς των ατόμων με οπτική βλάβη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και με την έμπρακτη στήριξη του Δημάρχου, κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

Θα είναι μια βιωματική εμπειρία που θα προάγει τη συμπερίληψη όλων με διαδραστικές δραστηριότητες για κάθε ηλικία. Μέσα από αυτή τη προσπάθεια, θα γνωρίσουμε ακόμη περισσότερα για την αξία του λευκού μπαστουνιού και τη στήριξη που δίνει ο σκύλος-οδηγός στα άτομα με οπτική αναπηρία.

Συνάμα, θα μιλήσουμε για τη φιλοζωία, τον τρόπο αντιμετώπισης των σκύλων-οδηγών (αλλά και των σκύλων γενικότερα) από τους πολίτες, την κοινωνία μας και πώς όλοι μαζί θα εξελίξουμε την προσβασιμότητα και τις ισότιμες ευκαιρίες για όλους τους συνανθρώπους μας.

Το meallamatia.gr θα είναι εκεί, και μέσω του τυφλού δικηγόρου και Προέδρου της ΑΜΚΕ, Βαγγέλη Αυγουλά, θα συντονίσει και θα παρουσιάσει την εκδήλωση.

Οι ποικίλες βιωματικές δράσεις θα περιλαμβάνουν:

  • βόλτα με σκύλο-οδηγό τυφλών,
  • γνωριμία με τα κουτάβια που προορίζονται να εκπαιδευτούν ως οδηγοί,
  • εξοικείωση με το λευκό μπαστούνι,
  • προσωπικές εμπειρίες από άτομα με οπτική βλάβη (καθημερινότητα, η ζωή με τον σκύλο-οδηγό),
  • συζητήσεις με αναδόχους κουταβιών και εκπαιδευτές σκύλων οδηγών

Επιπλέον, θα γίνει η παράδοση 2 σκύλων-οδηγών σε τυφλά άτομα, στιγμή ιδιαίτερα σημαντική για τη σχολή Liberty αφού σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας μακράς και συγκινητικής πορείας εκπαίδευσης.

Σας περιμένουμε!

Χορηγοί της εκδήλωσης:

 

λογότυπα χορηγών εκδήλωσης

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή